Home / Administratie / La Bârlad, Salmonella își arată din nou colții: O femeie a ajuns în stare gravă la spital, după ce a consumat o pizza congelată de la un supermarket

La Bârlad, Salmonella își arată din nou colții: O femeie a ajuns în stare gravă la spital, după ce a consumat o pizza congelată de la un supermarket

de Mihaela NICULESCU

Un nou posibil focar de infecție cu Salmonella a apărut la Bârlad. După ce zeci de oameni s-au ales cu infecții digestive cu Salmonella în urma consumului de prăjituri de la două cofetării din Bârlad, spitalul continuă să înregistreze cazuri de enterocolită acută.

O bătrână de 88 de ani este internată la secția de Boli Infecțioase, după ce a fost contaminată cu Salmonella, cu care s-a infectat după ce a mâncat o pizza congelată cumpărată de la un supermarket din oraș. Fiul acesteia este cel care a cumpărat pizza, pe care a încălzit-o și a servit-o împreună cu mama lui la cină, zilele trecute.

În timpul nopții, mamei mele i-a fost foarte rău. Avea o starea de sănătate foarte degradată și foarte multe scaune cu sânge. M-am speriat și a doua zi dimineață am chemat ambulanța. Am venit la spital și inițial a fost internată la Infecțioase, dar pentru că starea ei de sănătate s-a înrăutățit a fost transferată la secția Reanimare”, a declarat fiul femeii.

Analizele de laborator au evidențiat prezența în proba recoltată a Salmonellei. Această bacterie a afectat grav starea femeii, având în vedere că ea avea o suferință digestivă mai veche, care s-a complicat odată cu infectarea cu Salmonella. Din fericire, starea femeii s-a mai ameliorat și pacienta a fost transferată la secția Boli Infecțioase.

Vă reamintim că, săptămâna trecută, Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad s-a confruntat cu un val de pacienți ce prezentau simptome de toxiinfecție alimentară, unii aflându-se într-o stare foarte gravă. Au fost internați 28 de pacienți, laboratorul confirmând în urma analizei de coprocultură prezența bacteriei Salmonella. Pacienții au ajuns cu stări de greață, frisoane și stare generală proastă după ce au consumat prăjituri de la cofetăria Berlin si I.I. Lupu.

Salmonella este un gen de bacterie patogenă intestinală care cauzează unele boli infecțioase (febră tifoidă, paratifos, intoxicații alimentare etc.). Ea este cauza celor mai răspândite toxiinfecții alimentare, contaminând omul prin ingestia de mâncare sau de apă infectată.

Medicii atrag atenția tuturor consumatorilor bârlădeni să fie atenți la produsele pe care vor să le cumpere, să urmărească termenul de valabilitate al produsului, aspectul acestuia și condițiile în care este prezentat. Produsele congelate prezintă un risc mai mare prin faptul că cei care le cumpără nu pot ști dacă ele au fost decongelate și din nou congelate și nici de câte ori.

Realitatea ultimilor ani arată că verificările și controalele făcute de DSP și mai ales DSVSA, puține și deloc riguroase, nu mai reprezintă o garanție pentru sănătatea populației. În acest context, consumatorul trebuie să fie bine informat și să nu cumpere la întâmplare produse alimentare pentru că cel care va suferi va fi doar el și nimeni nu își va asuma răspunderea.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Silvicultorii finalizează în această lună preluarea în pază a pădurilor private

Direcția Silvică (DS) Vaslui își ...

Egalitate între Iohannis și Dăncilă într-o secție de votare din Vaslui care a funcționat doar pentru o garsonieră

Principalii contracandidați la alegerile președințiale, ...

Peste 100 de pacienți internați la Spitalul „Elena Beldiman” au solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot

Pacienții Spitalului „Elena Beldiman” din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: