Home / Administratie / Consilierii „preocupați” de cultură se răfuiesc în ședințe de consiliu în timp ce cultura se duce pe Apa Sâmbetei

Consilierii „preocupați” de cultură se răfuiesc în ședințe de consiliu în timp ce cultura se duce pe Apa Sâmbetei

de Mihaela NICULESCU

Primăria Bârlad este săracă. Atât de săracă încât de un an de zile nu a reușit să rezolve o problemă minoră la prima vedere, lăsată de izbeliște de zeci de ani de foștii edili.

Bustul lui George Tutoveanu, unul dintre fondatorii Academiei Bârlădene, cu care se tot mândresc Primăria și intelectualii bârlădeni când vine vorba de activități culturale, așteaptă și acum un soclu al său pe care să îi fie scris numele, pentru că în continuare pe plăcuța soclului figurează numele scriitorului Ioan Slavici. Și un alt poet, credem noi Vasile Alecsandri, așteaptă ca pe soclul bustului său să reapară plăcuța cu numele său, după ce un bârlădean de „bună credință” a subtilizat-o.

Pe cine preocupă asemenea detalii, când problemele orașului sunt atât de mari? Se pare totuși că pe cineva preocupă activitatea culturală din Bârlad, atâta vreme cât recent a fost inițiat un proiect în baza căruia să se aloce 90.000 lei pentru activitățile culturale care vor avea loc în luna septembrie și octombrie, cele mai multe lipsite de substanță. Unor consilieri li s-a părut cam mare suma, așa că proiectul a fost respins. Posibil ca în această săptămână proiectul să fie readus pe ordinea de zi a unei ședinței de îndată a Consiliului Local, și poate că după ce va fi votat se vor găsi 100 de lei pentru a suporta cheltuielile cu cele două plăcuțe. Sau, cine știe?

About Tehno Redactor

x

Check Also

Sponsorizare de 10.000 lei pentru CSC nr.2 Bârlad

Lăudabil! Curtea Complexului de Servicii Comunitare ...

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Proiect educativ de 2 milioane de euro, pentru 600 de copii și adulți din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Primăria Vaslui a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: