Google+
Home » Invatamant » Peste o treime dintre candidații la bacalaureatul de toamnă au promovat examenul. Județul nostru, locul III pe țară

Peste o treime dintre candidații la bacalaureatul de toamnă au promovat examenul. Județul nostru, locul III pe țară

Peste o treime dintre candidații la bacalaureatul de toamnă, respectiv 34,38% din cei care au susținut această sesiune, au reușit să promoveze examenul, în creștere cu două procente după rezolvarea contestațiilor. Cu acest rezultat, județul nostru se clasează pe locul trei în țară, după Covasna și Iași.

Absolvenții de liceu care au susținut examenul de bacalaureat la sfârșitul lunii august, în cea de-a doua sesiune din acest an, au fost printre cei mai buni din țară. O dovedesc rezultatele obținute de aceștia, candidații reușind o promovabilitate de 34,38%, cu peste două procente față de rezultatele inițiale afișate înainte de rezolvarea contestațiilor. Mai buni au fost doar absolvenții restanțieri din Covasna și Iași. Față de media națională, județul nostru a avut cu șase procente mai mult.

Practic, numărul elevilor reușiți a crescut 12 după rezolvarea contestațiilor, de la 175 la 187. Un singur candidat a avut o medie peste opt, majoritatea dintre cei declarați admiși având medii între șase și șapte. De asemenea, 181 dintre absolvenții de liceu care au reușit să obțină media șase au terminat cursurile la zi, cinci la frecvență redusă și doar unul singur, din cei doi care au susținut examenul, la seral. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: