Home / Administratie / Programul de modernizare a rețelelor de apă din Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești, aprobat de Comisia Europeană

Programul de modernizare a rețelelor de apă din Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești, aprobat de Comisia Europeană

Județul nostru va beneficia de 51 de milioane de euro fonduri externe, după ce Comisia Europeană a aprobat finanțarea programului de modernizare a rețelelor de apă din Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești. Suma alocată este cea mai mare primită la nivel național, Vasluiul obținând o finanțare peste județe ca Prahova și Argeș.

Comisia Europeană a aprobat României investiții de 155 milioane de euro în șase mari proiecte de infrastructură în domeniul gestionării apei, din Fondul de coeziune, în scopul îmbunătățirii colectării, tratării și distribuției apei în întreaga țară. Din această sumă, o treime, respective 51 de milioane de euro, va reveni județului nostru care, astfel, se situează peste Prahova sau Argeș la acest capitol.

Banii obținuți vor fi folosiți de autorități pentru îmbunătățirea accesului la apă pentru 179.000 de locuitori din municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, precum și orașul Negrești. Investițiile vor presupune construirea și renovarea a peste 130 de kilometri din rețeaua de alimentare cu apă a celor patru localități.

Acest program de modernizare a rețelelor de apă a fost aprobat după ce, în anii din urmă, județul nostru a mai pierdut alte finanțări europene pe motiv că proiectele nu au fost avizate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui. Rămâne de văzut dacă autoritățile noastre vor reuși să cheltuiască banii de această dată și nu se vor întoarce încă odată la Bruxelles. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

de Mihaela NICULESCU   Hotărât ...

Bovină salvată de pompieri, după ce a căzut într-un canal din Vaslui

O bovină căzută într-un canal ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: