Google+
Home » Administratie » 750 de elevi de la școala generală din Negrești ar putea îngheța în clase la iarnă

750 de elevi de la școala generală din Negrești ar putea îngheța în clase la iarnă

Cei 750 de elevi ai Școlii Gimnaziale ”Mihai David” Negrești ar putea îngheța în clase la iarnă din cauza lipsei lemnelor de foc ce ar fi trebuit asigurate de către primăria din localitate. Semnalul de alarmă a fost tras de către consilierul local liberal Cristi Rusu, care a propus autorităților trecerea centralelor pe gaze naturale.

Situația încălzirii în sezonul rece a școlii gimnaziale din orașul Negrești nu se anunță prea roză. Cel puțin așa o vede consilierul local Cristi Rusu, care crede că cei 750 de elevi ai unității de învățământ în cauză vor avea de suferit la iarnă din cauza frigului din sălile de curs. Liderul liberal susține că a ridicat problema în cadrul ședințelor de Consiliu Local, însă fără a primi un răspuns care să liniștească pe copii, părinții acestora și profesorii care își desfășoară activitatea în acea școală.

Școala în cauză are două centrale pe lemne, din care una este stricată de iarna trecută. De aceea, am propus să se treacă pe gaze naturale, ceea ce nu s-a aprobat. Directorul unității este extrem de îngrijorat pentru că nu se face nimic. Rog autoritățile locale să găsească soluții pentru că altfel există riscul ca școala să fie închisă”, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă consilierul local PNL Cristi Rusu.

Liberalul negreștean a mai atras atenția și asupra numărului mare de câini maidanezi existenți pe străzile din oraș, care vor constitui o problemă reală pentru elevii care vor ieși de la cursuri după ora 19.

Vlăduț Fratiman, director la Scoala Gimnaziala „Mihai David” Negresti, a ținut să-i dea replica consilierului Rusu: „Doresc să precizez că sunt îngrijorat pentru situația în care ne găsim, dar este incorectă afirmația ”nu se face nimic”. Concret, am participat săptămâna trecută la ședința CL Negrești unde s-a luat în discuție problema școlii noastre și unde am primit asigurări că vom primi o sumă de bani necesară începerii lucrărilor.  Urmează a se adopta o hotărârea de CL săptămâna viitoare după ce proiectantul va realiza o notă de fundamentare cu privire la lucrarea de reabilitate termică din care să rezulte pe ce urmează a se cheltui banii și care sunt costurile estimate. De asemenea, sunt demarate demersurile către Est-Gaz unde am primit sprijin pentru urgentarea întocmirii documentațiilor în ceea ce privește acordul de acces și realizarea punctului de acces. Marți, 12.09.2017 urmează să primim documentația. Prin urmare, nu este o situație în care se poate spune că nu se face nimic. O să vedem cum se va finaliza totul, sunt îngrijorat, cred că este absolut normal, dar se încearcă rezolvarea problemei de care toată lumea este conștientă. Mai mult, în luna iulie am realizat un memoriu în care am explicat foarte clar care sunt riscurile la care ne expunem în acestă iarnă. Memoriul a fost înaintat către toate instituțiile importante din județ și am primit asigurări că se va încerca soluționarea acestei probleme. Deci este o situație cunoscută autorităților și am credința că va fi rezolvată”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: