Google+
Home » Sport » HC Vaslui joacă duminică în deplasare la Politehnica Timișoara

HC Vaslui joacă duminică în deplasare la Politehnica Timișoara

Handbaliștii vasluieni îi vor înfrunta duminică, de la ora 18:00, pe omologii lor de la SCM Politehnica Timișoara, echipă care a suferit o înfrângere în prima etapă. Timișorenii au pierdut în extremis în deplasare la AHC Dunărea Călărași, scor 23 – 24, după ce la pauză conduceau la patru lungimi (11 – 15). HC Vaslui vrea să demonstreze că succesul din prima etapă acu vicecampioana CSM București, scor 30 -26, nu a fost un accident. Le va fi însă destul de greu să se impună pentru că timișorenii își vor lua toate măsurile de precauție, conștienți de forța elevilor lui Sandu Iacob și Alexandru Acsinte.

HC Vaslui și SCM Politehnica Timișoara s-au înfruntat până acum de 11 ori. Timișorenii stau mult mai bine în istoricul întâlnirilor directe, cu șapte victorii. Vasluienii I-au înfruntat în disputa din play-off pentru locurile 7 – 8 din sezonul trecut al Ligii Zimbrilor, când SCM Timișoara s-a impus în ambele manșe. HC Vaslui a pierdut la limită pe teren propriu, scor 27 – 28. O diferență mult mai mare pe tabela de marcaj s-a înregistrat la finalul partidei de la Timișoara, scor 33 – 28. SCM Politehnica Timișoara a câștigat la fel de clar pe teren propriu și în sezonul regulat al ediției trecute de campionat când au câștigat cu 30 – 25. HC Vaslui a învins-o pe teren propriu cu 28 – 27.

Un aspect interesant al confruntării va fi faptul că unul dintre adversarii vasluienilor va fi Didi Hrimiuc, jucător important pentru HC Vaslui în sezoanele trecute. În pauza competițională gruparea din Timișoara i-a mai înregimentat pe Milos Orbovic (Vojvodina Novi Sad) și pe Flavius Cîmpan (Dinamo București). A și pierdut însă jucători importanți. Este vorba despre Filip Lazarov, Ilie Vaidasgan, Marko Pejovic și Marko Simovic. Principalele pericole pentru apărarea vasluienilor vor veni, dacă ținem cont de statistica primei partide a timișorenilor, de la Milos Orbovic (7 goluri), Krsto Milosevic (5) și Cristi Fenici (4). Nu trebuie să uităm însă nici de Filip Marjanovic, care a fost în lupta pentru titlul de golgheter sezonul trecut. Acesta a marcat doar de două ori cu AHC Dunărea Călărași, doar e capabil de meciuri mari.

Un motiv de bucurie pentru fanii HC Vaslui este evoluția gemenilor Farcaș, jucători veniți la echipă în ultima perioadă de transferuri. Alexandru Farcaș a avut șase reușite, iar Răzvan Farcaș doar cu una mai puțin. Mai există astfel o pereche de gemeni care poate face diferența în meciurile vasluienilor, despre Gabriel și Mihai Bujor știindu-se de mult faptul că sunt exponențiali pentru obținerea de rezultate faborabile. Gabriel Bujor a fost în mare formă în prima etapă, reușind nu mai puțin de nouă goluri. Evoluția sa I-a făcut pe cei de la handbalvolei.ro să îl nominalizeze la titlul de jucătorul primei etape. Pentru această distincție se va lupta indirect cu Gabriel Burlacu de la CSU Suceava, care a marcat 10 goluri cu HC Dobrogea Constanța. Au mai fost nominalizați Stefan Vujic (Steaua București), George Șelaru (AHC Dunărea Călărași) și Antonio Kovacevic (HC Odorhei).

Cel mai important duel al etapei a doua a Ligii Zimbrilor va fi cel dintre Dinamo București și CS Minaur Baia Mare, liderul și echipa de pe locul patru. Un alt duel interesant este cel dintre CSU Suceava, echipa de pe locul doi și Steaua București, ocupanta locului șase. Mai sunt programate partidele AHC Potaissa Turda – HC Odorhei, CS Politehnica Iași – AHC Dunărea Călărași, CSM Focșani – CSM Făgăraș și CSM București – AHC Dobrogea Sud. (George PROCA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: