Home / Administratie / Liberalii propun al 13-lea și al 14-lea salariu, dedus din impozitul pe profit al angajatorilor

Liberalii propun al 13-lea și al 14-lea salariu, dedus din impozitul pe profit al angajatorilor

Liberalii au venit cu o inițiativă legislativă prin care angajații din mediul privat ar urma să beneficieze de al 13-lea și al 14-lea salariu, dedus din impozitul pe profit al angajatorilor. Propunerea a a fost anunțată de către președintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, în cadrul unei conferințe de presă, în care a criticat și măsurile fiscale avute în vedere de către Guvernul PSD.

Angajații din domeniul privat s-ar putea bucura de încă două lefuri în plus pe an pe lângă cele pe care le primesc, dacă o inițiativă legislativă propusă de către liberali va fi adoptată de către Parlament. Astfel, firmele ar putea acorda al 13-lea și al 14-lea salariu din impozitul pe profit al angajatorilor, unul înainte de sărbătorile de iarnă, celălalt în preajma vacanței de vară.

Guvernul apasă tot mai mult pe mediul privat, prin măsuri precum impozitul pe cifra de afaceri, taxa pe valoare adăugată plătită într-un cont separat, pilonul II de pensii, majorarea accizei în două tranșe. În acest context, PNL se vede nevoit să sprijine mediul de afaceri, prin depunerea unui proiect în Parlament, de acordare a celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu către salariați. Sumele ar urma să fie plătite din acel 20% din profit care poate fi folosit anual de către firme pentru sponsorizări. Astfel, vor fi stimulați angajații, vor fi fidelizați și va fi adusă la suprafață munca la negru”, a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă președintele Organizației Județene Vaslui a PNL, Nelu Tătaru.

Prin măsura adoptată, nu mai puțin de 1,4 miliarde de lei ar urma să ajungă la cei peste patru milioane de angajați din România care lucrează în mediul privat. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primăria Vaslui a premiat sute de mici artiști și profesori de la școlile din oraș

Sute de elevi și profesori ...

Locuitori din Hoceni și Șuletea au venit la Bârlad să doneze sânge

Douăzeci de locuitori ai comunei ...

Sprijin financiar de 200.000 lei pentru bisericile din Fruntișeni, Bălteni, Vinderei și Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: