Google+
Home » Administratie » 50 de firme din județ, sancționate în ultima lună pentru încălcarea legislației muncii

50 de firme din județ, sancționate în ultima lună pentru încălcarea legislației muncii

Un număr de 50 de firme din județ au fost sancționat în ultima lună de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui pentru încălcarea legislației muncii. Pe lângă folosirea oamenilor în diverse activități fără ca aceștia să aibă contracte de muncă, angajatorii încalcă și normele de securitate și sănătate în muncă.

79.000 de lei este valoarea totală a amenzilor date de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui în ultima lună de vară, în urma controalelor tematice și inopinate desfășurate la o parte din agenții economici din județ. Doi dintre angajatorii verificați foloseau forță de muncă la negru, motiv pentru care au fost sancționați cu câte 10.000 de lei pentru fiecare din cei patru oameni care munceau ilegal. De asemenea, tot în domeniul relațiilor de muncă, inspectorii ITM au mai sancționat încă șase firme, cu suma totală de 3.000 de lei.

Pe linia sănătății și securității în muncă, au fost depistați în neregulă 42 de agenți economici, pentru care au fost aplicate 88 de sancțiuni, în valoare de 36.000 de lei.

”Sancțiunile au fost aplicate pentru neconformității precum neelaborarea de instrucțiuni proprii pentru fiecare loc de muncă, neasigurarea examenului medical la angajare și periodic și neefectuarea instructajului de protecția muncii. Totodată, au fost găsiți angajați fără echipament de lucru și de protecție, iar unii angajatori nu aveau neasigurate materialele necesare informării și instruirii lucrătorilor și nici nu aveau făcută evaluarea riscurilor locurilor de muncă”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Tot în luna august, agenții economici au comunicat trei accidente de muncă, acestea fiind în curs de cercetare în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-au produs. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: