Google+
Home » Invatamant » Șase elevi și un preșcolar au leșinat la festivitățile de deschidere a noului an școlar

Șase elevi și un preșcolar au leșinat la festivitățile de deschidere a noului an școlar

Șase elevi și un preșcolar au leșinat, luni, în timpul festivităților de deschidere a noului an de învățământ de la noi din județ. Toți copiii au fost diagnostiocați cu lipotemii, pe fondul emoțiilor, a unei alimentații necorespunzătoare sau a oboselii, fiind transportați cu ambulanțele la spital.

Debut de an școlar mai puțin fericit pentru mai mulți elevi din județul nostru, care au leșinat chiar la festivitățile de deschidere. Astfel, au fost înregistrate nu mai puțin de șapte cazuri de lipotimie, la unități de învățământ din municipiile Vaslui și Bârlad, precum și la o școală din mediul rural. Astfel, două eleve de 14 și 17 ani au leșinat în timpul festivității de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Cea mai mică dintre fete s-a prăbușit din picioare pe asfalt în momentul în care protopopul Adrian Chirvase ținea slujba specifică începutului de an școlar. Preotul nu s-a oprit din cântat, iar primarul Vasile Pavăl și directorul unității de învățământ au ieșit din prezidiu și s-au îndreptat imediat spre locul unde eleva stătea întinsă pe jos. Ridicată de către un profesor, copila și-a revenit în simțiri, fiind apoi scoasă din careu și dusă spre locul unde, ulterior, a sosit o ambulanță solicitată de către reprezentanții unității de învățământ.

Alți doi elevi, de 15 și 17 ani, au suferit lipotimii la Liceul ”Ion Mincu” Vaslui, la fel ca și alți doi copii, de 13 și 14 ani, de la Școala Generală Cepești. De asemenea, un preșcolar de cinci ani de la o grădiniță din municipiul Bârlad a leșinat în prima zi de cursuri.

Toate aceste cazuri de lipotimii sunt pe fondul emoțiilor, a stresului, a oboselii sau a unei alimentații necorespunzătoare. Pacienților li s-a acordat asistență medicală de prim ajutor de către personalul de la Ambulanță, după care au fost transportați la spital pentru a echilibrarea lor hemodinamică și hidroelectrolitică”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, medicul Dan Ungureanu.

Reprezentanții SAJ susțin că, în nici unul din cazuri, starea copiilor nu a fost gravă. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: