Google+
Home » Invatamant » Vacanță plină de concursuri și premii pentru informaticienii codreniști

Vacanță plină de concursuri și premii pentru informaticienii codreniști

de Mihaela NICULESCU

Elevii informaticieni de la Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad au avut o vacanță plină de competiții.

În urmă cu câteva zile, s-au întors de la competiția toamnei „GREPIT”, care s-a desfășurat în perioada 4-7 septembrie, în Satul Prunilor (Dâmbovița). Elevii profesorului Vlad Giurcanu, Filip Gagiu și Teodor Ciripescu, s-au prezentat cu o platformă de ilustrare a basmelor populare românești prin jocuri video. Proiectul lor a fost doar nominalizat, fără a fi premiat.

Ideea proiectului și efortul fabulos de punere în aplicare ar fi trebuit însoțit și de un buget adecvat pentru graficieni, artiști etc.”, ne-a declarat prof. Vlad Giurcanu.

Elevul Filip Gagiu, unul dintre cei doi participanți la GREPIT, competiție la care Colegiul „Codreanu” participă de opt ani, chiar de la prima ediție, a mărturisit că aceasta competiție a fost strânsă, la care au participat proiecte puternice, pregătite pentru comercializare.

Anul trecut, la GREPIT, codreniștii au obținut locul I, iar faptul că nu au fost premiați anul acesta nu-i descurajează să se mobilizeze pentru ca, anul viitor, să fie din nou pe podium. Codreniștii au avut însă în luna august o prestație remarcabilă în cadrul celei de-a 22-a ediții a fazei naționale a celui mai longeviv concurs de informatică – „Infoeducație”. Concursul, organizat între 31 iulie și 6 august la Gălăciuc (Vrancea), este principalul eveniment național de întâlnire a colectivității liceene a dezvoltatorilor de soluții informatice.

„Au participat șase elevi din Bârlad și toți au primit mențiune pentru proiectele prezentate. Județul Vaslui a fost singurul din țară care a avut toate proiectele și toți elevii premiați. Ei sunt Filip Gagiu, Teodor Ciripescu, Angheluță Raluca, Ștefan Pașcanu, Antonio Ganea și Matei Cibotaru. Toți învață la Colegiul «Codreanu» și sunt îndrumați de mine”, ne-a declarat prof. Vlad Giurcanu, care pregătește elevi pentru „Infoeducație” de 21 de ani.

Elevii bârlădeni s-au prezentat la acest concurs cu trei proiecte interesante. Juriul a fost impresionat de proiectul elevilor Matei Ciobotaru și Antonio Ganea, robotul Kayong, care cântă la fluier piese românești și care a primit o nominalizare specială, fiind calificat în lista celor mai inovative cinci proiecte. Al doilea proiect, numit Tab Apetit, al elevilor Raluca Angheluță și Ștefan Pașcanu, este de fapt o platformă de socializare destinată clienților restaurantelor, un proiect în baza căruia oameni care nu se cunosc se pot întâlni în restaurante pentru a socializa. Ultimul proiect care a fost apreciat de juriu este cel al elevilor Gagiu Filip și Teodor Filipescu, un proiect destinat dezvoltatorilor și nu utilizatorilor, pe care îi ajută să creeze jocuri cu teme populare.

Performanțele elevilor informaticieni de la „Codreanu” nu mai surprind, rezultatele obținute de reprezentanții acestei generații la concursurile naționale de elită, fiind modele de urmat pentru cei aflați în primul an de liceu. Din păcate, susținerea materială a elevilor performeri este destul modestă.

Atât eu cât și elevii și familiile lor, ne-am dori mai mult sprijin din partea autorităților. Sunt multe oportunități de afirmare a capacităților, talentului și entuziasmului, pe care le ratăm întrucât nu putem susține toate deplasările, taxele de participare și de școlarizare, dacă este cazul, pentru dobândirea anumitor competențe”, a punctat profesorul Vlad Giurcanu.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: