Google+
Home » Sport » Bârlădenii, locul opt la Campionatul European de Rugby în 7 U18

Bârlădenii, locul opt la Campionatul European de Rugby în 7 U18

Nu mai puțin de cinci rugbyști bârlădeni au pus umărul la clasarea României pe locul 8 la Campionatul European de Rugby în 7 desfășurat în weekend în Germania, la Heidelberg. Este vorba despre Sebastian Munteanu, Răzvan Belehuz, Petru Azoiței, Vlad Leica și Cosmin Botezatu.

În prima zi a Campionatului European, România Sevens a făcut parte din Grupa B, alături de Polonia, Belgia și Franța, pe care le-a întâlnit în această ordine. Debutul a fost unul cu victorie, echipa noastră învingând Polonia cu rezultatul de 28-7 grație celor patru eseuri transformate. A urmat o înfrângere cu Belgia (5 – 24) după un joc în care adversarii noștri au profitat de neatențiile în defensivă, astfel că ultimul joc cu Franța a devenit decisiv pentru parcursul ulterior al ”Stejăreilor”.

Deși România a pierdut partida cu echipa care avea să dispute finala (0-34), s-a clasat pe poziția secundă în grupă, avantajată de punctaverajul superior, în condițiile în care atât echipa noastră, cât și Belgia, respectiv Polonia au obținut câte o victorie. Astfel elevii antrenați de Alexandru Lupu și-au continuat parcursul în lupta pentru locurile 1-8.

Primul adversar din cea de-a doua zi a competiției a fost Țara Galilor, în sferturile de finală, partidă pe care am pierdut-o (7 – 26), la fel și semifinala, respectiv finala locurilor 7 – 8 (12 – 26 cu Georgia), deși cel puțin împotriva Spaniei tricolorii puteau obține mai mult, diferența fiind făcută pe final când ibericii au marcat două eseuri într-un singur minut (5 – 22).
România s-a clasat pe poziția a opta în ierarhia finală a Campionatului European de Rugby 7, categoria de vârstă U18, finala revenind Irlandei care a învins Franța cu 21-19, în timp ce medaliile de bronz au revenit Angliei după succesul cu 24-12 în fața Țării Galilor.

Din lotul echipei naționale au mai făcut parte: Andrei Mihalache, Vlad Bocăneț – CSS 2 Baia Mare, Emanuel Grigore – Dinicu Golescu/ Steaua, Dănuț Jipa – CNE Cornu, Ionuț Tudor – CSS Pantelimon, Marius Ferariu – Gura Humorului, Peter Chiriac – Iași. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: