Google+
Home » Administratie » Bârlădenii nu au unde să-și facă tratamentele injectabile!

Bârlădenii nu au unde să-și facă tratamentele injectabile!

de Mihaela NICULESCU

Lipsa unui centru de permanență începe să devină o problemă tot mai serioasă pentru bârlădenii cu probleme de sănătate. Pacienții care au nevoie de anumite tratamente injectabile sunt derutați, căutând prin spital sau policlinici private un asistent medical care să-i ajute și asta pentru că Primăria din Bârlad nu a reușit să rezolve situația.

Înființarea Centrului de Permanență este obligația Primăriei, care, împreună cu Direcția de Sănătate Publică, trebuie să colaboreze pentru punerea serviciilor de permanența la dispoziția cetățenilor.

Ieri, bârlădeanul Ion Cruceanu căuta disperat în spital un asistent sau medic dispus să-i facă o injecție. Medicul de familie îi recomandase pentru artroză câteva injecții intramusculare, dar nu i-a făcut tratamentul la cabinet întrucât asistenta medicală era în concediu, iar el era foarte ocupat. Medicul de familie l-a trimis pe propriul pacient să se descurce cum poate, în spital sau la cabinetele private. Omul a venit la spital cu încredere, dar nimeni nu s-a uitat la el, spitalul neavând obligația de a face tratamente injectabile decât pacienților internați.

Medicul mi-a recomandat o injecție pe zi pentru artroză. Mi-a zis să vin la spital sau să mă duc la un cabinet privat. Spitalul m-a trimis la privat și cei din privat m-au trimis la spital. Știu că astăzi fiecare se descurcă cum poate. Din păcate, eu nu am cunoștințe care să mă ajute și să-mi facă injecțiile astea. Nu vreau să le fac gratis, vreau să le fac contra cost dar nu am unde”, ne-a declarat Ion Cruceanu.

De ani de zile, bârlădenii au ridicat problema înființării Centrului de Permanență, care a funcționat pe vremuri în ambulatoriul spitalului, dar primarii nu au făcut nimic, dincolo de declarații încurajatoare. Realitatea este că Primăria întâmpină probleme nu cu spațiul sau dotarea acestui Centru de Permanență, ci cu lipsa medicilor. Medicii de familie au refuzat categoric prestarea de servicii la acest cabinet, printre motivele invocate fiind și faptul că nu pot face gărzi la Centrul de Permanență pentru că își neglijează pacienții de la cabinetele proprii. Și totuși, cum se cheamă atunci când îi spui propriului tău pacient, pentru care CJAS te plătește lunar, să meargă să-și facă tratamentul injectabil în oraș, la spital sau la cabinetele private, după cum se descurcă?

Comments

comments

About Tehno Redactor

One comment

  1. Domnii aflati vremelnic in fruntea urbei stiu ca e de datoria lor ????? La cate promisiuni neimplinite s-au adunat in doar un an si ceva , nu m-ar mira sa nu stie.
    Stimati domni si doamne din primaria municipiului, NU NE MERITATI.

%d blogeri au apreciat: