Google+
Home » Social » Mama principelui Radu, Gabriela Duda, va fi înmormântată mâine la Cimitirul Eternitatea din Bârlad

Mama principelui Radu, Gabriela Duda, va fi înmormântată mâine la Cimitirul Eternitatea din Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Gabriela Duda, mama principelui Radu, va fi înmormântată mâine la Bârlad. Slujba de înmormântare va avea loc la ora 13,00, la biserica Sfântul Dumitru, acolo unde a fost depus sicriul ieri seară, iar slujba de îngropare va avea loc la Cimitirul Eternitatea, la ora 14,00.

Aceasta este cea mai recentă informație transmisă redacției noastre de Casa Regală a României, împreună cu un mesaj de condoleanțe al Regelui Mihai către fiii acesteia.

Dragă Radu și Dan, am primit cu inima strânsă vestea tristă. Îmi pare nespus de rău și mă gândesc la amândoi prin ce treceți acum, fiindcă știu cât de dureroasă este pierderea mamei! Vă sunt alături în aceste momente de suferință și mă rog pentru sufletul Gabrielei. Era o ființă nobilă, de o delicatețe rară! Dumnezeu să o aibă în pază! Mihai”, se arată în scrisoarea semnată de rege, postată pe site-ul romaniaregala.ro.

Gabriela Duda, mama principelui Radu, a încetat din viață în noaptea de duminică spre luni, după ce în ultimii trei ani a luptat cu un diagnostic necruțător.

Gabriela Duda, fostă Costandache, a absolvit facultatea de medicină în 1961 și a urmat o eminentă carieră medicală. A fost medic de țară și apoi medic specialist de laborator, cu specialitatea microbiologie. Gabriela Costandache s-a căsătorit în 1957 cu René Duda, profesor universitar la UMF Iași, catedra de igienă. Împreună au avut doi copii, pe Gabriel Dan Duda, profesor asociat la Universitatea Harvard din SUA și pe Radu Duda, care prin căsătoria cu principesa Margareta a devenit principe al României.

Gabriela Duda va fi înmormântată alături de soțul său, Rene și de părinții acestuia, în cavoul familiei din Cimitirul „Eternitatea” din Bârlad. Distinsul medic Rene Duda, membru al „Academiei Bârlădene”, a fost înmormântat în acest cavou în 1999, așa după cum a lăsat cu limbă de moarte. A vrut să își doarmă somnul de veci alături de părinții și bunicii săi, în orașul natal. Tatăl lui Rene Duda a fost medic, iar mama profesoară la Școala nr. 4 din Bârlad. Nu întâmplător, principele Radu și principesa Margareta au fost în 2006 în vizită la Bârlad, când s-au împlinit 150 de ani de la înființarea acestei școli. De atunci, au mai fost la Bârlad, orașul natal al principelui Duda, în iunie 2009. Atunci, principele Radu a vizitat orașul și cartierul în care a copilărit. Mama acestuia a copilărit în cartierul Podeni, iar tatăl său în zona Bibliotecii „Stroe Belloescu”. De această dată, principele Radu și principesa Margareta vor fi la Bârlad pe 14 septembrie, de ziua Crucii, pentru a conduce pe ultimul drum pe cea care a fost cea mai delicată și bună ființă din lume, Gabriela Duda, așa cum o caracterizează regele Mihai al României.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: