Google+
Home » Sanatate » Mii de localnici din Pușcași, sufocați de mirosul degajat de peste 2.000 de kilograme de pește aflat în putrefacție

Mii de localnici din Pușcași, sufocați de mirosul degajat de peste 2.000 de kilograme de pește aflat în putrefacție

Mii de localnici din Pușcași sunt sufocați de mirosul degajat de peste 2.000 de kilograme de pește aflat în stare de putrefacție. Situația a apărut odată cu golirea barajului de acumulare din zonă pentru efectuarea unor lucrări de reparații la călugărul acumulării.

O firmă de piscicultură din Vaslui riscă o amendă de 8.000 de lei pentru negestionarea corectă a deșeurilor de origine animală, după ce peste două tone de pește putrezesc în zona călugărului acumulării de la Pușcași, situată la nouă kilometri de municipiul reședință. Comisarii Gărzii de Mediu i-au avertizat pe reprezentanții societății piscicole că au la dispoziție maxim trei zile pentru a strânge peștele mort care creează disconfort localnicilor din comuna aflată în imediata vecinătate a barajului care, de altfel, reprezintă sursa de rezervă de alimentare cu apă brută a stației de tratare a municipiului Vaslui.

Firma care deținea luciul de apă și activitățile piscicole a avut termen inițial 1 iulie pentru a scoate întreaga cantitate de pește, ceea ce nu s-a întâmplat. Economic, și-a motivat întârzierea scoaterii peștelui prin aceea că nu ar fi reușit să vândă cele peste 100 de tone de pește într-un timp atât de scurt. În consecință, au decis să scoată peștele treptat astfel încât s-a ajuns la situația actuală în care peștele moare din cauza lipsei de apă și a căldurii”, ne-a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Vaslui, Cristian Laic.

Societatea piscicolă va trebui să strângă peștele aflat în putrefacție și să-l transporte din zonă cu o firmă specializată la un crematoriu sau, așa după cum le-a dat ca variantă intermediară Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, să-l îngroape în apropierea barajului.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: