Home / Justitie / Pompierii vasluieni își sărbătoresc astăzi ziua

Pompierii vasluieni își sărbătoresc astăzi ziua

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui aniversează astăzi 169 de ani de la cel mai important moment din tradiția armei pompierilor, lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de pompierii bucureșteni împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară română.

Începând cu anul 1953, ziua de 13 septembrie a fost declarată oficial Ziua Pompierilor din România. Pentru a marca acest eveniment astăzi, între orele 09.00 – 12.00, vor fi organizate o serie de activității dedicate Zilei Pompierilor din România. Vor avea loc ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, exerciții demonstrative, puncte de informare preventivă, precum și activități de “porți deschise” unde sunt așteptați toți doritorii din Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești, Murgeni și Ivănești, în subunitățile de intervenție și punctele de lucru. Expoziția de tehnică și echipamente va fi la sediul Detașamentului de pompieri Vaslui, Punctul de lucru Casa Armatei, Detașamentul de pompieri Bârlad, Secția de pompieri Huși și Parc Rodina Huși.

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, comanda inspectoratului transmite tuturor celor ce activează în domeniul managementului situațiilor de urgență, colaboratorilor, precum și cetățenilor ce vin în sprijinul nostru pe timpul acțiunilor desfășurate sincere urări de sănătate, fericire și împliniri. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cei doi copii ai femeii din Măscurei care și-ar fi bătut fiica vitregă vor rămâne în familie

Cei doi copii, de doi ...

Incendiu la grădinița din Pribești. Copiii au fost mutați în școala din localitate

Clădirea grădinițel din localitatea Pribești ...

Un tânăr fără permis a dărâmat cu mașina gardul unei case din Vaslui. Ulterior, a încercat să păcălească polițiștii

Un tânăr de 28 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: