Google+
Home » Administratie » 10.000 de hectare de pădure din județ, la dispoziția hoților

10.000 de hectare de pădure din județ, la dispoziția hoților

Aproape 10.000 de hectare de pădure din județ sunt fără contracte de pază cu vreo autoritate silvică, ceea ce face ca fondul forestier în cauză să fie la dispoziția hoților de lemne. În aceste condiții, Direcția Silvică Vaslui a decis preluarea în pază gratuită a acestor păduri.

Peste 15% din fondul forestier din județul nostru nu are niciun stăpân, ceea ce face ca această zonă împădurită și aflată în proprietate privată să fie vulnerabilă. În aceste condiții, hoții de lemne își pot face treaba în liniște, în condițiile în care cele 9.769 de hectare de pădure nu au niciun fel de pază. În consecință, Direcția Silvică Vaslui a decis, conform noului Cod Forestier, să preia sub pază cele aproape 10.000 de hectare, fără a afecta în vreun fel proprietatea asupra acestor suprafețe de pădure.

Deținătorii acestor păduri sunt, de regulă, reticenți, de frică să nu-și piardă proprietățile. De multe ori, mai sunt alimentați și de către autoritățile locale. Noi nu vrem decât să menținem suprafețele forestiere, fiind un act de reparație față de natură, indiferent de proprietar”, ne-a declarat directorul Direcție Silvice Vaslui, Cătălin Idriceanu.

La ora actuală, la nivelul județului Vaslui există o suprafață împădurită de 70.000 de hectare, din care 20.000 de hectare sunt în proprietate privată. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: