Google+
Home » Administratie » Cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Vaslui se plimbă prin Europa
Ciprian Trifan

Cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Vaslui se plimbă prin Europa

Cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, împreună cu un alt angajat al instituției, se plimbă prin Europa, evident în interes de serviciu. În fapt, Vasile Mariciuc și Ciprian Trifan participă în Franța, timp de trei zile, la o întâlnire a Asociaței Regiunilor Europei.

Vasile Mariciuc

O delegație a județului nostru participă, în perioada 12 – 14 septembrie, în orasul francez Nancy, la Plenara de Toamnă a Comisiilor Adunării Regiunilor Europei (ARE). Pe lângă cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Vasile Mariciuc și Ciprian Trifan, la reuniune i-a parte și un angajat al Direcției de Dezvoltare Locală din cadrul instituției pe care cei doi o reprezintă în Franța. Desigur, județul nostru nu este singurul din România prezent la reuniune, reprezentanții mai multor regiuni din țară participând la ARE.

Temele de dezbatere pentru aceasta sesiune a comisiilor ARE sunt structurate pe două tematici, respectiv ”Politica de coeziune: obțineți vreun avantaj ca urmare a aplicării ei?” și ”Există un viitor pentru cultură în era digitală?”. Cele două tematici vor fi discutate în cadrul comisiilor „Economie și Dezvoltare Regională”, „Politică Socială și Sănătate Publică” și „Cultură, Educație și Tineret”.

În cadrul comisiilor, se vor discuta elemente de construcție europeană și de conectare interregională, pentru o Europă mai bună”, ne-a

Ciprian Trifan

declarat vicepreședintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Creată în 1985, Adunarea Regiunilor Europei este o rețea independentă a regiunilor europene și cea mai mare organizație de cooperare interregională din Europa lărgită. ARE este constituită din 150 de regiuni, din 29 de țări.

În urmă cu trei luni, și președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prezent la Adunarea Regiunilor Europei, reuniune ce s-a desfășurat atunci în Austria. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: