Google+
Home » Social » (FOTO – VIDEO) Mama Principelui Radu Duda, condusă pe ultimul drum. Iată care au fost ultimele dorințe ale soacrei Principesei Margareta

(FOTO – VIDEO) Mama Principelui Radu Duda, condusă pe ultimul drum. Iată care au fost ultimele dorințe ale soacrei Principesei Margareta

de Mihaela NICULESCU

Sute de bârlădeni au ținut să o conducă astăzi pe ultimul drum pe medicul de origine bârlădeană Gabriela Duda, mama Principelui Radu de România. Încă de la ora 11.30 oamenii s-au adunat în fața Bisericii ”Sf. Dumitru” Bârlad pentru a-i aduce un ultim omagiu și au rămas până la sfârșitul slujbei, după care o parte a condus-o până la Cimitirul “Eternitatea”, unde a fost îngropată.

În momentul în care sicriul a fost urcat în mașina mortuară bârlădenii au aplaudat câteva minute în semn de respect pentru dorința bârlădencei Gabriela Duda de a se odihni pe vecie în cimitirul din orașul său natal, alături de soțul său, Rene Duda, decedat în urmă cu 18 ani.

Ceremonia religioasă a fost săvârșită de P.S Ioachim, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, însoțit de un sobor de 10 preoți, în frunte cu protopopul Vasile Lăiu. Surse din rândul fețelor preoțești ne-au spus că o altă dorință a soacrei Principesei Margareta a fost ca la înmormântarea ei să fie respectate toate obiceiurile din zona Bârladului.

Principesa Margareta a purtat o eșarfă neagră pe cap pe tot parcursul celor trei zile în care sicriul cu corpul neînsuflețit a stat la capelă, în semn de respect pentru tradiția populară românească.

Ceremonia a fost organizată impecabil, respectându-se regulile Casei Regale și intimitatea familiei. Cuvintele de ordine au fost firescul și modestia, fără niciun pic de stridență. Din păcate singurii care au creat din când în când stridențe au fost unii bârlădeni, care mai au încă multe de învățat despre cum trebuie să te comporți la o înmormântare.

La ora 14.30 a avut loc slujba de înmormântare în cimitirul “Eternitatea”, unde sicriul cu corpul neînsuflețit al Gabrielei Duda a fost depus în cavoul familiei.

Gabriela Duda s-a născut la Bârlad în 1938, a absolvit Școala nr. 3 și liceul „Gheorghe Roșca Codreanu”. A urmat medicina și a avut o deosebită carieră profesională. Aproape întreaga activitate și-a desfășurat-o în Iași, dar doi ani la începutul carierei sale a lucrat la spitalul din Tutova. S-a căsătorit cu Rene Duda în 1957 și au avut doi copii, pe Radu Duda, devenit Principe al României și pe Gabriel Dan Duda, profesor la Universitatea Harvard din SUA.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: