Google+
Home » Sport » HC Vaslui primește duminică vizita celor de la CS Politehnica Iași

HC Vaslui primește duminică vizita celor de la CS Politehnica Iași

Handbaliștii vasluieni îi vor înfrunta duminică, de la ora 18:30, pe omologii lor de la CS Politehnica Iași, echipă care a suferit o înfrângere în extremis etapa trecută. Ieșenii au pierdut cu 27 – 28 disputa cu AHC Dunărea Călărași, după ce la pauză conduceau cu 11 – 10. HC Vaslui vrea să demonstreze că succesul din prima etapă cu vicecampioana CSM București, scor 30 -26, nu a fost un accident. Elevii lui Sandu Iacob și Alexandru Acsinte vor a doua victorie a sezonului după ce etapa trecută au fost învinși de timișoreni, scor 23 – 28. HC Vaslui ocupă locul 7, cu 3 puncte, golaveraj -1. Ieșenii sunt pe 12, fără punct câștigat și cu golaveraj -4.

Pentru suporterii handbalului vasluian e foarte încurajatoare statistica ultimelor cinci partide ale ieșenilor. CS Politehnica Iași a reușit o remiză într-un amical disputat în ianuarie cu HC Sighișoara, scor 33 – 33. Tot în ianuarie a mai pierdut un amical cu cei de la Focșani, scor 26 – 27. Într-un meci fără miză a suferit o înfrângere mult mai drastică în luna august, scor 25 – 31cu cei din Suceava. În actualul sezon al Ligii Zimbrilor a pierdut ambele partide disputate. Ieșenii au fost învinși în prima etapă de Minaur Baia Mare cu 29 – 32.

HC Vaslui a reușit în schimb două victorii în ultimile două luni. Pe lângă victoria cu un adversar de calibru, CSM București, a mai învins într-un amical pe CSM Focșani, scor 28 – 24. Chiar dacă a pierdut celelalte două partide amicale, a făcut-o în fața unor adversari redutabili. A pierdut cu CSM București, scor 20 – 35 și cu Steaua București, scor 23 – 36. În aceste partide au primit minute destule și jucătorii mai puțin experimentați din tabăra vasluiană.

Cel mai mare pericol pentru poarta vasluienilor vine de la Laurențiu Niță, Anatoli Butov și Ciprian Vancea, care au reușit în primele două etape 13, 12, respectiv 10 goluri.

Cei mai buni marcatori din tabăra vasluiană sunt Alexandru Farcaș și Gabriel Bujor, cu 11, respectiv 10 goluri. Ar putea face diferența de asemenea Răzvan Farcaș, Claudiu Dediu și Valentin Anton, cu opt, șapte, respectiv cinci reușite în primele două etape.

Cel mai important duel al etapei a treia a Ligii Zimbrilor va fi cel dintre Dinamo București și AHC Dunărea Călărași, liderul și echipa de pe locul trei. Un alt duel interesant este cel dintre Steaua București, echipa de pe locul doi si HC Odorhei, ocupanta locului nouă. Mai sunt programate partidele CSM Făgăraș – AHC Potaissa Turda, AHC Dobrogea Sud – SCM Politehnica Timișoara, CSU Suceava – CSM București și CS Minaur Baia Mare – CSM Focșani 2007. (George PROCA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: