Home / Administratie / Limuzină de peste 45.000 de euro, cumpărată într-un proiect pentru reducerea sărăciei în Dragomirești

Limuzină de peste 45.000 de euro, cumpărată într-un proiect pentru reducerea sărăciei în Dragomirești

O limuzină de peste 45.000 de euro va fi cumpărată în cadrul unui proiect ce-și propune reducerea gradului de sărăcie și excluziunii sociale din comuna Dragomirești. Proiectul se va derula în următorii trei ani, vizați fiind 551 de membri ai comunității rrome marginalizate din satele Rădeni și Doagele.

Vorba românului că săracului tichie de mărgăritar îi trebuie se potrivește foarte bine în cazul unui proiect ce se va derula în următorii trei ani în comuna Dragomirești. Drept dovadă este achiziționarea unei mașini de lux, în valoare de peste 45.000 de euro, de către o firmă parteneră cu unitatea de implementare, respectiv primăria comunală. Limuzina, pentru care inițial solicitantul dorea chiar și volan încălzit și cotieră cu funcție de refrigerare, va fi plătită în sistem leasing în următoarele 35 de luni. Ulterior, firma care va face achiziția mașinii a renunțat la mofturi și acum nu dorește decât un autoturism de 208.000 lei, obligatoriu 4×4. De altfel, anunțul de cumpărare a limuzinei a fost publicat pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, prin intermediul care se asigură finanțarea proiectului.
Proiectul pentru care se face achiziția mașinii în cauză vizează ”reducerea gradului de excluziune socială și sărăcie pentru 551 de membri ai comunităților rome marginalizate, determinate și delimitate geografic în satele Rădeni și Doagele, într-o manieră integrată, inovativă și sustenabilă. Proiectul va contribui la realizarea obiectivului specific al programului și al apelului prin implementarea de măsurilor integrate de ocupare, educație, serviciilor sociale/medicale/medico-sociale, îmbunătățirea condițiilor de locuit și de combatere a discriminării și promovare a multiculturalității”.

Primăria Dragomiresti a încheiat anul trecut un acord de parteneriat cu mai multe entități publice și private în vederea depunerii cererii de finanțare în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU), Axa Prioritară 4, Prioritatea de investiții 9: integrarea socio-economică a comunităților marginalizate, cum ar fi romii, Obiectivul specific 4.1: Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome, prin implementarea de măsuri integrat. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Țâșnitorile din parcul Teatrului din Bârlad vor deveni funcționale în pragul alegerilor prezidențiale

Se lucrează intens la reabilitarea ...

Lucrările la rețelele de apă și canalizare a Hușului, întârziate din cauza crizei de forței de muncă

Modernizarea sistemului de apă și ...

Primăriile din județ, corigente la capitolul respectarea cerințelor minime de securitate a angajaților la locul de muncă

Instituțiile de administrație publică din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: