Google+
Home » Invatamant » 36 de școli și grădinițe nou construite și alte 143 reabilitate sau consolidate în județ, prin PNDL

36 de școli și grădinițe nou construite și alte 143 reabilitate sau consolidate în județ, prin PNDL

Nu mai puțin de 36 de unități de învățământ sunt sau vor fi construite din temelii și alte 143 sunt vizate pentru reabilitare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Banii pentru cele 179 de școli, care vor schimba radical procesul de învățământ din foarte multe comunități, provin de la guvern.

Mii de elevi din întreg județul vor învăța în condiții mai bune în anii următori, odată cu finalizarea lucrărilor de construire, reabilitare sau consolidare la 179 de școli și grădinițe din județ. Nu mai puțin de 20% dintre obiective vor fi construite din temelii, majoritatea grădinițe în mediul rural. Toate aceste lucrări se vor derula prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), cu fonduri de la guvern. Prin PNDL 1, în perioada 2015-2019 au fost sau se vor construi nouă școli și opt grădinițe, în timp ce prin PNDL 2, aprobat în vara acestui an și cu termene de finalizare până în 2020, se vor ridica cinci școli și 14 grădinițe.

De asemenea, în PNDL 1 sunt prinse pentru reabilitări și consolidări 76 de școli și 15 grădinițe, iar prin PNDL 2 sunt aprobate alte 47 de școli și patru grădinițe.

În acest an, au fost finalizate deja lucrările la opt școli din localitățile Delești, Crețești, Bogdănița, Zorleni, Bălteni, Șuletea, Ștefan cel Mare și Băcești.

Prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare, s-au finalizat lucrările de modernizarea a Școlii Rădeni, comuna Dragomirești, în timp ce 14 grădinițe sunt în faza de proiectare. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: