Home / Sanatate / Primarul face exces de putere?
Spital privat Barlad - Dan Dobrovolschi

Primarul face exces de putere?

Va rămâne în memoria bârlădenilor ca Primarul care s-a opus din răsputeri construcției primului spital privat din Bârlad. În municipiul Iași funcționează 8 spitale private. Și toate, cu drum de acces asigurat de către Primărie. Așa cum prevăd toate normele în vigoare. Nu vom intra acum în detalii legale, acestea vor fi prezentate în cadrul potrivit.

În incinta celui mai mare spital public din România, respectiv Platforma Spitalului Fundeni, funcționează centrul medical privat Affidea, în sprijinul pacienților din zona respectivă. În Piatra Neamț, în curtea Spitalului Județean funcționează centrul privat de dializă Nefromed Dialysis Centers, în Iași, la Institutul Parhon, există un centru similar, în Suceava, în cadrul Spitalului Județean, funcționează centrul medical privat Explora. Așa cum există și în numeroase alte orașe din țara. Pentru care Primarii s-au grăbit să găsească soluțiile potrivite. Și unde, spitalul de stat și centrele medicale private, funcționează împreună, oferind servicii complementare, pentru binele pacientului.

Nu a fost niciodată în intenția noastră afectarea activității Spitalului Municipal, în niciun mod. Dimpotrivă, rolul spitalului de stat este esențial și nu ar putea fi, niciodată, înlocuit de o entitate privată, oricare ar fi ea, mai ales din perspectiva rolului social fundamental pe care acesta îl deține.

Dar, diversificarea serviciilor medicale prin acoperirea celor care nu există, în condițiile în care dezvoltarea tehnologiilor a atins cote uimitoare, asigurarea condițiilor de cazare și tratament corespunzătoare standardelor actuale, colaborarea cu cei mai buni specialiști de pe plan local și nu numai, sunt doar câteva din avantajele de care ar beneficia pacienții din Bârlad. Și asta în condițiile în care Spitalul Municipal ar putea beneficia de toate aceste servicii în procesul de acreditare și autorizare pentru obținerea unei clasificări corespunzătoare.

Acesta este cursul dezvoltării normale a societății, de creștere a calității serviciilor medicale, iar domnul Primar de Bârlad se opune la evoluția firească a societății, împotriva nevoilor populației.

Uită domnul Primar, când servește interesele unui grup restrâns, că TOȚI alegătorii dumnealui, și nu numai, sunt și pacienți. Pacienți pe care îi văduvește de dreptul la îngrijirea sănătății, la accesul la cele mai noi tehnologii în domeniul medical, la condiții decente de cazare, la căldura și blândețea de care au nevoie toți pacienții, fie că sunt părinții noștri, copiii noștri, bunicii noștri sau orice altă persoană suferindă.

Un Primar decent, modern, liberal ar trebui să folosească aparatul specializat din cadrul Primăriei pentru aducerea la cunoștința publicului a evenimentelor importante, să folosească instituția comunicatului de presă pentru informarea corectă a tuturor instituțiilor media și nu ar trebui să trimită documentele oficiale către un singur ziar, controversat, cu care are o colaborare suspect de strânsă.

Ce să înțelegem din acest lucru? Că există interese comune care trebuie atinse? Că departamentele din cadrul Primăriei nu-i satisfac nevoia de publicitate?

Știm că face parte dintr-un grup restrâns de avocați, experți tehnici, foști magistrați, cu legături foarte strânse cu ziarul Vremea Nouă, dar ținem să-i comunicăm că lucrurile acestea se cunosc și că nu sunt ei deținătorii adevărului absolut. Intențiile lor, mascate sub forma luptei pentru dreptate, sunt meschine, foarte bine conturate și sunt urmărite și puse în practică, de la înălțimea funcției de Primar, cu ajutorul întregului apărat din subordine.

Ținem să informăm opinia publică despre faptul că lucrările la Centrul Medical s-au executat cu respectarea la milimetru a proiectului tehnic autorizat. Există și numeroase documente în acest sens, respectiv procese verbale de recepție, procese verbale de control, memorii tehnice, care confirmă, fără dubiu, acest lucru.

Pentru respectarea tuturor prevederilor legale privind autorizarea Centrului Medical, sunt necesare utilități suplimentare (rezervă apă PSI, montare hidranți exteriori, post trafo) care nu au fost avute în vedere de către Primărie la data vânzării terenului. Ca urmare, societatea noastră a înaintat, în luna ianuarie 2017, o cerere pentru închirierea/concesionarea/vânzarea unei suprafețe de teren, în vederea realizării extinderilor necesare. Ca o dovadă a interesului acordat pentru realizarea investiției propuse, încă mai așteptăm (după 8 luni) un răspuns în acest sens. Sau, poate, în mod deliberat nu ni se răspunde la cerere.

Afirmă domnul Primar: “Cât sunt eu Primar nu-i voi vinde nici o palmă de teren!”. Oare uită domnul Primar că vânzarea terenurilor este atributul exclusiv al Consiliului Local? Sau asta arată intenția de a împiedica, prin pârghiile pe care le are la îndemână, realizarea unui asemenea demers? Un lucru este cert, cererea noastră nu a primit răspuns și nici nu a fost supusă dezbaterii în Consiliul Local, încălcându-se astfel legea.

Facem precizarea că: “Refuzul nejustificat de a soluționa o cerere reprezintă exprimarea explicită, cu exces de putere, a voinței de a nu rezolva cererea unei persoane.”

Având în vedere interesul crescut al cetățenilor Municipiului Bârlad pentru situația în care se află în acest moment lucrările de finalizare aferente Centrului Medical, comunicăm faptul că sunt analizate toate variantele legale de acțiune împotriva Refuzului Primarului Municipiului Bârlad de a autoriza finalizarea lucrărilor.

Mulțumim pe această cale tuturor persoanelor care ne-au arătat sprijinul lor, celor care și-au arătat indignarea față de măsurile luate de către Primarul în funcție cât și celor care ne-au reconfirmat necesitatea finalizării investiției și îi asigurăm că vom acționa în sensul găsirii soluțiilor legale pentru finalizarea lucrărilor Centrului Medical. (Dan DOBROVOLSCHI)

About Tehno Redactor

2 comments

  1. Am sperat ca scapam de PSD, am vrut o schimare in bine. Din pacate, ne-am inselat amarnic. Acest primar ne refuza dreptul la sanatate!

  2. De la revolutie încoace, Bârladul are cel mai prost, drăcos și nepriceput primar! Îmi pare rău că atât eu, cât și familia mea, l-am votat! Nu este nimic mai important pe lumea asta decât sănătatea, d-le primar! Tu nu faci nimic pentru Spitalul de Urgență, mai mult îl ajuți să-și piardă licența, cât de curând nu va mai fi spital de urgență! Lasă omul să-și facă treaba, nenorocitule! Omul când este bolnav, face rost de bani de oriunde numai să se trateze! Nu vom mai pleca la Iași sau București, ne vom trata acasă! Nu te mai lua după Topireaș, Luca, Bâca și Tudor! Nu mai face pe plac pesediștilor, ei nu-ți bor binele, d-le primar!!! Te-ar vedea mort, căzut la pămănt! Revino-ți pănă nu e prea târziu!!!

x

Check Also

Ce comoară ascunde Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad?

Sala cu vitralii de la ...

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: