Google+
Home » Invatamant » Promoția 1977 a Liceului ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, revedere după 40 de ani

Promoția 1977 a Liceului ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, revedere după 40 de ani

Absolvenții clasei a XII-a B ai promoției 1977 de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui s-au revăzut, la sfârșitul săptămâni trecute, după 40 de ani de la absolvire. Pe lângă strigarea catalogului, s-a mers în cimitir pentru a aprinde o lumânare la mormintele profesorilor și absolvenților decedați, totul încheindu-se cu o masă festivă la Poiana Căprioarei.

Deși au trecut 40 de ani de la absolvirea liceului, 18 din cei 34 de elevi ai clasei a XII-a B de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, promoția 1977, au reușit să se reîntâlnească din nou, într-un cadru festiv. La festivitate, organizată în actuala Școală nr. 3 în care a funcționat LMK până la sfârșitul anilor ’70, au reușit să ajungă și cinci din cei 13 profesori.

Din păcate, dintre cadrele didactice a lipsit și dirigintele Marin Moronescu, care a murit în urmă cu mai mulți ani. Cu toate acestea, s-a strigat catalogul de către un al profesor dintre cei prezenți, după care a urmat momentul de depănare a amintirilor, fiecare prezentându-și și realizările. Din acest punct de vedere, s-au evidențiat doi dintre absolvenții de acum 40 de ani, care au ajuns să lucreze la firme renumite din Statele Unitate ale Americii. De asemenea, trebuie remarcată și prezența medicului Ovidiu Pavel, de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, și a Nicoletei Ștefănică Armeanu, fosta șefă a clasei, cei doi fiind printre principalii organizatori ai evenimentului.

Cei 18 ”elevi” au mers apoi și au vizitat actuala locație a Liceului ”Mihail Kogălniceanu, după care au ajuns în cimitir pentru a depune flori și a aprinde lumânări la mormintele foștilor colegi și profesori. Ziua revederii s-a încheiat cu masa festivă, organizată la Poiana Căprioarei. A doua zi, foștii absolvenți au mers și au vizitat Parcul Copou, Piața Civică și Curțile Domnești. La despărțire, foștii absolvenți și-au propus să facă o nouă revedere, și nu peste zece ani, ci cât mai curând posibil. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: