Google+
Home » Invatamant » 53 de posturi în învățământ, rămase libere după mai bine de o săptămână de la începerea cursurilor

53 de posturi în învățământ, rămase libere după mai bine de o săptămână de la începerea cursurilor

53 de posturi în învățământ sunt scoase din nou la bătaie, astăzi, în ședință publică, de către Inspectoratul Școlar, după mai bine de o săptămână de la începerea cursurilor, majoritatea fiind catedre incomplete. Dacă acestea nu se vor ocupa, atunci va rămâne în responsabilitatea directă a unităților de învățământ să găsească profesori, educatori sau învățători pentru completarea posturilor vacante.

Deși școala a început de mai bine de o săptămână, sute de elevi sau preșcolari din județ nu au în continuare educatori, învățători sau profesori pe anumite discipline, în special din cauza renunțării la catedră sau la anumite ore a unor cadre didactice. În consecință, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui organizează astăzi o nouă ședință publică pentru a încerca să ocupe cele 53 de catedre libere, majoritatea incomplete. De fapt, singurele posturi cu normă întreagă sunt trei de educatori și trei de învățători. Cu mici excepții doar în municipiul Bârlad, majoritatea catedrelor libere sunt în mediul rural, acolo unde profesorii nu s-au mai prezentat la post.

Mulți dintre cei care nu s-au prezentat pe posturi nu au făcut-o pe motiv că nu pot ajunge în școlile de la sate. De aceea, în majoritatea cazurilor, sunt câte două-trei ore pe săptămână”, ne-a declarat Dorina Nemțanu, inspector Resurse Umane în cadrul ISJ Vaslui.

Posturile care rămân libere în urma ședinței de astăzi vor fi ocupate, pentru o perioadă de 60 de zile sau necalificate pentru 30 de zile în regim de plată cu ora, de către cadre didactice calificate, din rândul titularilor, pensionarilor și a suplinitorilor. În intervalul celor 30 sau 60 de zile, după caz, conducerile școlilor au obligația de a organiza concursuri pe posturile respective. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: