Google+
Home » Administratie » Alegeri pentru primar la Oșești, organizate până la sfârșitul anului
Grigore Lefter, primarul comunei Oșești.

Alegeri pentru primar la Oșești, organizate până la sfârșitul anului

Alegerile pentru funcția de primar în comuna Oșești, acolo unde fostul edil a fost condamnat definitiv într-un dosar de corupție, se vor organiza până la sfârșitul acestui an. Ministerul Afacerilor Interne a solicitat deja documentele de la Prefectura Vaslui, care vor fi transmise astăzi la București.

Locuitorii din Oșești vor merge la vot în perioada următoare pentru a-și alege primarul, după ce fostul edil a fost condamnat definitiv pentru fapte de corupție în urmă cu aproape un an. Decizia de a se organiza alegeri anticipate acolo unde situația o impune a fost luată de către responsabilii de la București ai Ministrului Afacerilor Interne.

Am primit o adresă de la Direcția pentru Prefecturi prin care ni se solicită să le comunicăm cazurile unde trebuie organizate alegerile locale anticipate, precum și actul prin care se constatată situația de fapt, în cazul nostru hotărârea definitivă și irevocabilă. Nu s-a stabilit, deocamdată, data la care vor avea loc alegerile, aceasta urmând a ne fi comunicată ulterior, după centralizarea tuturor situațiilor din țară”, ne-a declarat prefectul județului, Eduard Popica.

Alegerile locale din Oșești vor avea loc, cel mai probabil, pe 5 noiembrie, atunci când se preconizează că cetățenii din întreaga țară vor fi chemați la urne pentru referendum pe tema familiei.

Primarul comunei Oșești, Grigore Lefter (PSD), a fost destituit din funcție, pe 31 octombrie 2016, de către prefectul județului, după ce Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv pentru fapte de corupție cu fonduri europene. Aflat la al treilea mandat de edil, Lefter a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu amânarea executării pedepsei, respectiv câte șase luni de închisoare pentru fals intelectual și instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Primarul de Oșești a fost trimis în judecată în mai 2014, după ce, împreună cu managerul tehnic și consultantul financiar al unui proiect în valoare 214.551 euro, ar fi falsificat documente pentru a beneficia de decontări de lucrări de la Oficiul de Plăți și Contractare Phare.

Grigoare Lefter mai avea o condamnare din 2014, de un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce și-a angajat fiul pe post de consilier personal. În consecință, Curtea de Apel Iași a constatat că cele două infracțiuni de corupție pentru care a fost condamnat în dosarul de corupție ”sunt concurente cu infracțiunea de conflict de interese”.

Odată cu eliberarea din funcție a edilului Grigore Lefter, atribuțiile acestuia vor fi preluate de către viceprimarul Didi Alexandroae (PNL). (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: