Home / Administratie / Reacția lui Boroș în fața pacienților chinuiți de dureri, după ce tomograful cumpărat cu bani grei, pentru spitalul mare, s-a stricat: ”N-am văzut pe nimeni să țipe și să sară în sus!”

Reacția lui Boroș în fața pacienților chinuiți de dureri, după ce tomograful cumpărat cu bani grei, pentru spitalul mare, s-a stricat: ”N-am văzut pe nimeni să țipe și să sară în sus!”

de Simona MIHĂILĂ și Mihaela NICULESCU

Tomograful de la Spitalul de Urgențe ”Elena Beldiman” Bârlad, recent inaugurat cu mare tam-tam, s-a stricat. La câteva săptămâni de utilizare, mai exact, de vinerea trecută, o parte dintre pacienții spitalului, care au avut nevoie de computer tomograf, au fost trambalați până la Vaslui cu ambulanța, în timp ce alții au fost lăsați să se zvârcolească în dureri, fără ca vreun medic aibă posibilitatea de a afla de ce! Din ultima categorie face parte și cazul unui bărbat din Bârlad, Mircea Mihăilă, de 65 de ani, care a ajuns la Urgențe vineri dimineață, la ora 6, cu dureri atroce în zona lombară și cu picioarele amorțite.

În ciuda durerilor incredibile și a imobilității, cazul nu a fost considerat ”urgență”, iar omul nu a fost trimis la tomograf. În schimb a fost direcționat la Radiologie unde i s-a făcut … o rază. Întrucât se tăvălea pe jos de durere, la insistențele familiei, bărbatului i s-a administrat un calmant. Specialiștii de la ”Beldiman” au conchis că are coxartroză, așa că a fost trimis acasă. Că nu e urgență, cică!

In ciuda calmantelor care i-au fost prescrise, durerile au devenit insuportabile. Ginerele acestuia s-a întors la spital pentru a discuta cu medicul de la Neurologie în vederea schimbării tratamentului. L-a căutat prin toate corpurile spitalului, dar medicul a fost de negăsit. O asistentă i-a spus bărbatului să aștepte. Nu se știe cât, pentru că nu se știe unde este medicul. Totuși, l-a sfătuit să nu mai piardă timpul și că cel mai bine ar fi să aducă din nou bolnavul la Urgențe! Că așa se procedează, fără discuții inutile!

Firește, familia nu a mai vrut să treacă prin această bătaie de joc atât de traumatizantă pentru pacientul suferind. În cursul zilei de ieri, fiindcă cei de la ”Beldiman” nu au găsit necesar să-l trimită cu ambulanța statului la tomograful de la Vaslui (cel de la Bârlad fiind tot stricat) omul a fost nevoit să solicite serviciile unei ambulanțe private, cea de la ProLife Bârlad. Nu se mai putea mișca și orice manevră greșită i-ar fi putut fi fatală. Medicii de la Iași și-au pus mâinile în cap când au văzut despre ce este vorba. Nici vorbă de coxartroză. Omul trebuia internat imediat și băgat în sala de operație. Vom reveni asupra acestui caz.

Boroș minte senin în fața camerelor de filmat: ”Tomograful merge 24 din 24 de ore”. Managerul spitalului îl contrazice: ”Tomograful nu funcționează de vineri”

Medicii ieșeni au declarat familiei bârlădeanului în cauză că, dacă acesta ar fi fost evaluat în mod corect, viața lui nu ar fi fost acum sub semnul întrebării.

”Cel mai elocvent este un RMN, însă în acel moment o tomografie ar fi fost suficientă pentru ca pacientului să-i fie acordată îngrijirea necesară. O simplă ecografie, ca aceea de la Bârlad … sa fim serioși”, ne-au declarat medicii de la Iasi.

În ciuda situației crâncene de la Spitalul ”Beldiman”, primarul Dumitru Boroș a avut tupeul nelimitat să organizeze ieri o conferință de presă cu scopul de a anunța că datorită managementului său strălucit Spitalul ”Beldiman” a fost adus pe linia de plutire!

Mai mult, fără a bănui că unii dintre ziariști au aflat că tomograful, investiția cu care se tot împăunează de câteva săptămâni, s-a stricat, Boroș a susținut în fața camerelor de filmat un discurs penibil în care a afirmat de mai multe ori că ”am reușit să aducem la spital un tomograf care funcționează 24 de ore din 24 de ore”. Se baza probabil pe presa favorabilă care titrează acest anunț ca pe o incantație!

Reporterul Est News a încercat să-i relateze cazul mai sus prezentat, însă Boroș i-a pus pumnul în gură. I-a cerut să tacă și i-a spus că este ”lipsit de respect”. Mai mult, încurajat de vociferările ziariștilor de curte, care-i tot laudă ”realizările mărețe”, primarul i-a sugerat ziaristului de la Est News că riscă să fie poftit afară din conferința de presă dacă nu tace! După care, privind fix în camerele de luat vederi, și-a reluat afirmațiile mincinoase: ”Tomograful de la spital merge 24 din 24 de ore. Au fost niște probleme tehnice, dar au fost remediate între timp. N-am văzut pe nimeni care să țipe și să sară în sus că tomograful nu merge”.

Imediat după conferința de presă, ni s-a confirmat că primarul a mințit. Fără jenă!

Iată ce ne-a declarat Daniela Borș, managerul spitalului ”Beldiman”:De câteva zile, mai precis de vineri, a apărut o defecțiune tehnică și drept urmare computerul tomograf nu mai poate fi utilizat. Aparatul este în garanție, iar firma care asigură service-ul va fi prezentă astăzi la spital pentru a remedia problema în cel mai scurt timp. În această perioadă toți pacienții care au fost considerați urgențe de către medicii specialiști au putut fi transportați cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgențe, unde au beneficiat de această investigație”.

De ce minte primarul și dezinformează opinia publică? Îi așteptăm pe cei pe care primarul susține că nu i-a auzit ”țipând și sărind în sus” de durere să ne contacteze. Din informațiile noastre, sunt destui. Vom reveni!

About Tehno Redactor

x

Check Also

Case abandonate și monumente istorice, ruine în centrul Bârladului

Supraimpozitarea imobilelor părăsite sau neglijate ...

Ultimul Târg de Crăciun pentru vechile căsuțe din lemn, la Bârlad

Căsuțele din lemn, achiziționate de ...

Primele echipamente medicale au ajuns la punctul de transfuzii Vaslui

Ana Rinder, directorul Spitalului Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: