Google+
Home » Sport » HC Vaslui a urcat pe podium în Liga Zimbrilor după ce a învins Politehnica Iași

HC Vaslui a urcat pe podium în Liga Zimbrilor după ce a învins Politehnica Iași

Handbal Club Vaslui a urcat patru locuri în clasament, până pe 3, după ce a dispus duminică de CS Politehnica Iași, scor 33 – 30. Vasluienii sunt la egalitate de puncte și au același golaveraj (+2) cu HC Odorhei și Steaua București. Au marcat însă mai multe goluri. Meciul, disputat în Sala Sporturilor din Vaslui, nu a fost lipsit de emoții pentru elevii pregătiți de Sandu Iacob și Alexandru Axinte, care erau conduși la pauză, scor 15 – 18.

Vasluienii au deschis scorul și au mai condus la 2 – 1. Oaspeții au echilibrat însă raportul de forțe, după care au preluat conducerea și chiar și-au dublat avantajul, scor 2 – 4. Vasluienii au egalat la cinci în minutul 7 însă au fost mereu cu un pas în urma adversarilor, reușind doar să împiedice desprinderea adversarilor la mai multe lungimi. Au reușit doar să amâne acest deznodământ pentru că în cele din urmă ieșenii s-au dezlănțuit și au stabilit o diferența de patru goluri pe tabelă, scor 11 – 15. Gabriel Bujor a avut ultimul cuvânt de spus în prima repriză, care s-a terminat cu scorul de 15 – 18. Tot el a marcat și primul gol al părții secunde și dominarea vasluienilor a continuat, motiv pentru care aceștia au restabilit egalitatea. Responsabilul principal a fost de această dată Alexandru Farcaș, cu trei goluri consecutive. HC Vaslui a trecut iar la conducere în minutul 37, după încă o reușită a golgheterului din sezonul trecut al Ligii Zimbrilor, Gabriel Bujor. Minutul 42 a adus desprinderea la două lungimi a vasluienilor, care nu au mai pierdut frâiele partidei. Au condus chiar și la patru goluri, scor 27 – 23 în minutul 50. Finalul partidei a fost unul echilibrat, cu goluri marcate de ambele părți, iar emoțiile s-au risipit în tabăra vasluiană. În ultimele minute nu s-a mai pus în nici un moment problema învingătoarei, oaspeții reușind să se apropie cel mai mult la două goluri.

Gabriel Bujor a fost din nou imperial, cu nu mai puțin de 11 goluri marcate în poarta ieșenilor. Magistrală a fost și evoluția lui Alexandru Farcaș, care a învins apărarea adversă de 10 ori. Au mai înscris pentru HC Vaslui Mihai Bujor, Silvian Amihăesi (4), Valentin Anton (3) și Răzvan Farcaș (1).

Pentru Politehnica Iași au marcat Ciprian Vancea (6), Laurențiu Nițu (5), Cosmin Capotă, Vlad Sîncelean (4), Cristian Bursuc (3), Vladimir Carali, Anatoli Bulov, Alin Budui (2), Alexandru Ciobanu, Cosmin Chirilă (1).

Doi jucători de la HC Vaslui sunt cei mai buni marcatori din Liga Zimbrilor

Gabriel Bujor și Alexandru Farcaș au avut un start de sezon fantastic și ambii au câte 21 de goluri marcate după primele trei etape din Liga Zimbrilor, cu o medie de șapte reușite la fiecare meci. Sunt cei mai buni marcatori de până acum, la egalitate cu Nikola Crnoglavac de la HC Dobrogea Sud Constanța. Pentru HC Vaslui au mai marcat în acest sezon Răzvan Farcaș (9), Valentin Anton (8), Mihai Bujor , Silvian Amihăesi, Claudiu Dediu (7), Gabriel Cumpănici, Andrei Popa, Tiberius Moldovanu (1).

Stefan Vujic, de la Steaua București și Florin Acatrinei de la CSM Făgăraș au marcat câte 20 de goluri până acum. Milos Orbovic de la Politehnica Timișoara și Andrei Bejinariu de la CSM Făgăraș au câte 19 reușite. Laurențiu Nițu de la Politehnica Iași are 18 goluri marcate în primele trei etape.

Dinamo continuă să fie lider

Dinamo București a întrerupt seria perfectă a celor de la AHC Dunărea Călărași, cu 29 – 24. Nu a avut însă o misiune ușoară, fiind condusă la pauză cu 15 – 13. Steaua București a coborât trei locuri în clasament după ce a pierdut în deplasare la HC Odorhei. Gazdele au reușit să intre la pauză cu avantaj de două goluri și au reușit o victorie chiar mai categorică, scor 26 – 20. Potaissa Turda a avut emoții puțin mai mult de o repriză la Făgăraș, o formație în fața căreia a adunat trei victorii din tot atâtea meciuri directe. A fost 12 – 12 la pauză, după care Potaissa a reușit să se desprindă pe tabelă patru lungimi și să gestioneze foarte bine avantajul. A învins în cele din urmă cu 28 – 25. După ce a pierdut în fața Sucevei, Constanța a scos o remiză din duelul cu Timișoara, 20-20, după ce bănățenii au condus cu 19 – 16 și 20 – 19. Poli a avut 12 – 10 la pauză, una în care Constanța a avut o perioadă de secetă de 11 minute în care nu a găsit drumul către gol, și a condus până în final, când Dalibor Cutura a egalat la 20.

La Baia Mare, într-o zi de doliu ca urmare a decesului lui Lascăr Pană, meciul dintre Minaur și CSM Focșani a fost întrerupt în minutul 18 din cauza unei pene de curent, cauzată de vremea nefavorabilă de afară. Meciul se va relua după închiderea ediției de la scorul de 9 – 3 în favoarea gazdelor. (George PROCA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: