Home / Sport / Sandu Iacob, selecționer la tineretul României

Sandu Iacob, selecționer la tineretul României

Sandu Iacob, antrenorul echipei HC Vaslui, reintră în prim planul handbalului românesc și ocupă încă o dată o postură onorantă. Acesta este noul antrenor al echipei naționale de tineret la handbal masculin. Nu este prima oară când acesta se află pe banca tehnică reprezentând România. Fostul internațional mai fost în urmă cu doi ani secundul lui Aihan Omer la echipa națională de seniori.

Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal, a declarat că a luat această decizie împreună cu Xavier Pascual, selecționerul primei reprezentative: “Sandu Iacob, un tânăr antrenor care vrea să facă performanță, va fi noul antrenor al echipei naționale de tineret la handbal masculin, Federația Română de Handbal având mare încredere în el. Decizia încheierii acestei colaborări a fost luată împreună cu Xavi Pasqual, antrenorul lotului de seniori, care a stabilit și un plan de pregătire comun pentru toate reprezentativele naționale de handbal masculin, (juniori, tineret și seniori), cu o linie strategică menită să genereze o progresie naturală și fără sincope“.

Primul obiectiv major al lui Sandu Iacob cu naționala U20 va fi Campionatul European din 2018. Prima sa acțiune în calitate de selecționer va avea loc începând cu 22 octombrie, când va avea un prim stagiu de pregătire, la Izvorani, urmat de jocuri bilaterale cu Serbia și Polonia. Acesta va antrena în continuare și formația HC Vaslui, cu care are un debut de sezon reușit.

Îmi doresc să acumulez cât mai multe cunoștințe despre stilul de joc pe care antrenorul principal al echipei naționale de seniori, Xavier Pasqual, l-a propus tuturor categoriilor de vârstă, fie că vorbim de tineret, juniori sau cadeți. Numirea mea ca antrenor pentru România e cu siguranță un lucru pe care mi l-am dorit încă din momentul în care am ales să devin antrenor. Mă simt ca un student care învăță pentru un examen, examen care, pentru naționala de tineret, va fi în luna iulie a anului viitor. Obiectivele sunt implementarea stilului de joc al echipei naționale de seniori și la lotul de tineret și descoperirea și pregătirea jucătorilor care pot face pasul către echipa de seniori“, a declarat Sandu Iacob pentru site-ul oficial al FRH. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

Bârladul a purtat noroc echipei CSM Știința Baia Mare, noua campioană a României la rugby

Finala SuperLigii CEC Bank la ...

Bârladul găzduiește finalele SuperLigii CEC Bank, în premieră. Bârlădenii vor putea urmări meciul de retragere al campionului Ovidiu Tonița

de Mihaela NICULESCU Bârladul va ...

%d blogeri au apreciat: