Google+
Home » Sanatate » Spitalul de urgente Bârlad, la dispoziția „aurolacilor” bârlădeni

Spitalul de urgente Bârlad, la dispoziția „aurolacilor” bârlădeni

de Mihaela NICULESCU

Sistemul medical românesc este atât de „bun”, încât orice pacient, asigurat sau neasigurat, poate să vină la Urgențe la orice oră, pentru orice problemă și să părăsească apoi staționarul când dorește, în plin tratament.

În această lună, Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” a fost terorizat de un bărbat de 28 de ani, din categoria oamenilor străzii, care în 15 zile s-a prezentat de șase ori. Ultima oară a venit azi noapte, puțin după miezul nopții, după o cură de “tras” din pungă. Medicii l-au diagnosticat cu intoxicație acută cu prenadez, i s-a acordat primul ajutor, i s-au pus perfuzii și drept mulțumire pacientul a părăsit spitalul fără aviz.

Șirul vizitelor la CPU a început pentru Vasilică pe 3 septembrie, când s-a prezentat la Urgențe cu durere de cap. Medicii l-au suspectat de pneumonie acută interstițială, i s-au făcut investigații inclusiv radiologice, pacientul a primit rețetă și a plecat acasă. Pe 14 septembrie, în jurul orei 18, a venit din nou la Urgențe, a stat la coadă, a fost preluat și din nou a plecat fără aviz. După două zile, pe 16 septembrie, a revenit dimineață la ora 9 la CPU, de această dată cu intoxicație voluntară cu prenadez. S-a intervenit medical, dar a plecat la cerere. Plimbărețul pacient a revenit în aceeași zi, de această dată seara, la 18.30, când a fost consultat, i s-a spus să aștepte, dar s-a plictisit și a plecat fără acordul medicului. Nu a durat decât aproape o zi și a revenit pe 17 septembrie, la ora 19.15, de această dată în stare de ebrietate, iar după ce a fost preluat a plecat din nou din proprie inițiativă din spital. S-a întors a doua zi, adică ieri noapte și probabil că va continua să apeleze la serviciile CPU ori de câte ori va consuma alcool sau va trage pe nări vapori de prenadez.

Astfel de pacienți abuzează de serviciile medicale de urgență, fapt care face ca oameni care au reală nevoie de serviciul de urgență să aștepte cu orele până sunt văzuți de medicii de la CPU.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: