Google+
Home » Administratie » 640 de vasluieni își vor banii dați pe taxa de mediu

640 de vasluieni își vor banii dați pe taxa de mediu

de Mihaela NICULESCU

Câteva sute de cetățeni ai județului Vaslui au depus cereri la ANAF pentru a li se restitui, după caz, taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu pentru autovehicule.

Asta, după ce a apărut OUG 52/2017 potrivit căreia restituirea sumelor achitate pentru aceste taxe se face pe cale administrativă.

Până săptămâna trecută, Agenția Județeană a Finanțelor Publice Vaslui (AJFP) a înregistrat 640 de cereri de restituire. Dintre acestea 345 au fost depuse la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui, 130 la Serviciul Fiscal Municipal Bârlad, 145 la Serviciul Fiscal Municipal Huși și 20 la Serviciul Fiscal Orășenesc Negrești. Cererile de restituire se pot depune până la data de 31 august 2018, iar taxele vor fi restituite în funcție de tipul acestora. Pentru timbrul de mediu taxa se va restitui în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019, iar pentru celelalte taxe banii vor veni în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018”, ne-a declarat Nelu Sava, șeful AJFP Vaslui.

În cel mai scurt timp, va trebui elaborată o procedură de lucru între Ministerul Mediului și Ministerul Finanțelor Publice, care să cuprindă normele de aplicare a OUG 52/2017, în care se va stipula și ordinea în care vor fi restituite aceste sume. Cel mai probabil că ele vor fi restituite în ordinea depunerii cererilor, dar după ce vor fi restituite acelor persoane care au apelat la instanță cu ani în urmă pentru a-și primi înapoi banii achitați pe taxe. Multe din aceste persoane sunt deja în posesia hotărârilor judecătorești irevocabile care le-au dat câștig de cauză.

La cererea de restituire va trebui să se anexeze în original sau în copie documentul doveditor al plății taxei respective, respectiv chitanța fiscală / ordinul de plată și extrasul de cont după caz, care să ateste efectuarea plății acesteia, precum și copiile cărții de identitate a vehiculului și ale certificatului de înmatriculare.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: