Google+
Home » Social » Iubitorii de artă sunt așteptați la Muzeul Vasile Pârvan Bârlad duminică la expoziția Ex – Libris Constantin Brâncuși

Iubitorii de artă sunt așteptați la Muzeul Vasile Pârvan Bârlad duminică la expoziția Ex – Libris Constantin Brâncuși

Muzeul “Vasile Pârvan” Bârlad invită bârlădenii duminică la un dublu eveniment. Este vorba de expoziția EX-LIBRIS Constantin Brâncuși și o expoziție în care protagoniști vor fi câștigătorii primei ediții a Bienalei N.N Toniza, “Dialogul Artelor”. Cele două evenimente vor fi vernisate de la ora 11.00, la sediul central al muzeului, de asistentul universitar dr. Răzvan Caratănase și gazda evenimentului, profesor Mircea Mamalaucă.

Expoziția EX-LIBRIS Constantin Brâncuși parte integrantă a unui program mai amplu care, printre altele, cuprinde și un simpozion internațional. Programul, în integralitatea lui, se va derula pe parcursul unui deceniu, din 2016 – 2026, aflându-se sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, Uniunii Artiștilor Plastici din România, Universității de Arte din București, Universității de Vest din Timișoara și Universității “Ovidius” din Constanța.

Anul 2016 a fost declarat “Anul Constantin Brâncuși” dorindu-se prin acest proiect omagierea celui care s-a născut în urmă cu 140 de ani (1876), la 19 februarie, în satul gorjan Hobița și a ajuns unul din cei mai mari sculptori ai omenirii.

Proiectul reunește aproximativ 200 de artiști plastici (graficieni, pictori, sculptori, ceramiști, etc.) din România, Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, dar și scriitori și actori celebri.

Echipa organizatorică este formată din prof. univ. dr. Florin Stoiciu, inițiatorul proiectului, și lect. univ. dr. Lelia Rus, lect. univ. dr. Sânziana Romanescu, asist. univ. dr. Răzvan Constantin Caratănase și Gina Costescu.

Până la venirea la Bârlad expoziția a fost itinerată și expusă în instituții de cultură din București, Ploiești, Constanța, Tulcea, Drobeta Turnu Severin, Sinaia, Târgoviște, Târgu Jiu, dar și în muzee din Serbia, Bulgaria, Polonia, Grecia, Turcia, Franța.

Cel de-al doilea eveniment este o expoziție în care protagoniști vor fi câștigătorii primei ediții a Bienalei N.N Toniza, “Dialogul Artelor” care a avut loc la Bârlad în anul 2016. Publicul va avea astfel ocazia de a putea aprecia mai multe lucrări ale graficianei Evelina Radu , pictorului Doru Luchian și graficianei Adriana Ropotan (secțiunea tinere talente). (George PROCA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: