Google+
Home » Social » La Bârlad cursurile pentru șoferi s-au scumpit cu 100 lei

La Bârlad cursurile pentru șoferi s-au scumpit cu 100 lei

de Mihaela NICULESCU

De la 1 septembrie, școala de șoferi e mai scumpă și la Bârlad. Deocamdată, cu 100 lei. Cauza principală nu o reprezintă creșterea prețului combustibilului ci punerea în practică a Ordinului ministrului Transporturilor 733/2013, act legislativ contestat în instanță de Sindicatul Național al Instructorilor Auto Independenți, în urmă cu patru ani, sindicat care a pierdut procesul cu Ministerul Transporturilor.

Ordinul 733 pentru aprobarea normelor privind autorizarea școlilor de conducători auto și a instructorilor auto nu mai permite funcționarea într-o singură sală a mai mult de patru instructori pentru predarea legislației rutiere. Drept urmare, cei mai mulți instructori auto din Bârlad s-au conformat legii și și-au făcut documentația aferentă funcționării ca persoană fizică. Nu toți au avut banii necesari înființării unui PFA, așa că o parte s-au retras iar alții s-au angajat la alte școli de șoferi (SRL – uri). Ca orice persoană fizică autorizată, instructorii trebuie să plătească toate dările către stat, chiria sălii, pe lângă combustibilul care deja s-a scumpit și salariul unui medic ce predă legislație medicală, în speță cursuri de prim ajutor, la orele de legislație, în baza unui contract de prestări servicii.

Din cele declarate de instructorii auto care și-au făcut PFA – uri sumele cu care rămân în mână sunt aproape jumătate din cele încasate, restul fiind alocat obligațiilor. Deocamdată școala de șoferi, la Bârlad, s-a scumpit cu 100 lei, dar lucrurile nu sunt bătute în cuie. Cursanții nu sunt însă deranjați de creșterea prețului școlii de șoferi cât de perioada exagerată în care trebuie să aștepte până la obținerea permisului de conducere, din cauza lipsei acute de examinatori la proba de legislație.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: