Google+
Home » Sport » Meci greu pentru HC Vaslui astăzi, în deplasare la liderul Dinamo București

Meci greu pentru HC Vaslui astăzi, în deplasare la liderul Dinamo București

Handbaliștii vasluieni îi vor înfrunta astăzi, de la ora 17:30, pe omologii lor de la Dinamo București, echipă care este neînvinsă în acest sezon. Bucureștenii s-au distrat în cele trei partide disputate până acum în Liga Zimbrilor, având un golaveraj de +25. În ultima etapă Dinamo București a demonstrat că este cu adevărat redutabilă reușind să surclaseze AHC Dunărea Călărași, în deplasare, scor 24 – 29. Călărășenii erau neînvinși iar forma bună arătată până acum s-a văzut și în prima repriză, la sfârșitul căreia conduceau cu 11 – 10.

HC Vaslui vrea să demonstreze că succesul din prima etapă cu vicecampioana CSM București, scor 30 – 26, nu a fost un accident. Elevii lui Sandu Iacob și Alexandru Acsinte vor a doua victorie a sezonului în fața unui adversar de calibru. Etapa trecută au învins Politehnica Iași, scor 33 – 30. Handbal Club Vaslui ocupă locul trei, cu două victorii și o înfrângere până acum. Ambele formații au câte un jucător propus pentru titulatura de jucătorul etapei în sondajul celor de la handbalvolei.ro. De la HC Vaslui a fost remarcat Alexandru Farcaș, jucător transferat în această vară, care a dat 11 goluri din 12 aruncări. Novak Boskovic și-a arătat clasa în tricoul bucureștenilor pentru prima oară de la transfer. Sârbul a fost principalul om de gol al lui Dinamo, multe dintre reușite în momente importante ale disputei cu AHC Dunărea Călărași.

Spranțele vasluienilor în meciul de azi se leagă de evoluții reușite ale handbaliștilor Gabriel Bujor și Alexandru Farcaș, care au avut un start de sezon fantastic. Ambii au câte 21 de goluri marcate după primele trei etape din Liga Zimbrilor și fac ravagii în apărările adverse când sunt în zi de grație. Sunt cei mai buni marcatori de până acum, la egalitate cu Nikola Crnoglavac de la HC Dobrogea Sud Constanța. Pentru HC Vaslui au mai marcat în acest sezon Răzvan Farcaș (9), Valentin Anton (8), Mihai Bujor , Silvian Amihăesi, Claudiu Dediu (7), Gabriel Cumpănici, Andrei Popa, Tiberius Moldovanu (1).

Pericolul vine din mai multe locuri de la Dinamo București. Vasluienii nu pot apela la tactica marcajului la un jucător anume pentru că nu mai puțin de patru jucători de la echipa adversă au marcat cel puțin 10 goluri până acum. Este vorba despre Hugo Descat (14), Novak Beskovic (13), Sajad Esteki (12) și Vadim Gayduchenko. Răzvan Gavriloaia, Allanharam Esteki (9), Marius Mocanu (8) și Vitaly Komogorov (7) pot fi și ei decisivi dacă sunt lăsați să zburde pe teren. (George PROCA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: