Google+
Home » Administratie » Doi bărbați, unul care culegea via și celălalt care era cu oile pe câmp, secerați de fulgere

Doi bărbați, unul care culegea via și celălalt care era cu oile pe câmp, secerați de fulgere

de Daniel MICU

Doi oameni au fost secerati de fulgere, miercuri după-amiaza, in judetul Vaslui. Un bărbat de 64 de ani, care muncea în vie, la marginea localității Valea Târgului din comuna Puscasi, a fost surprins de furtună in timp ce culegea strugurii si, in graba, s-a adăpostit sub un nuc. Un fulger a lovit copacul si pe bietul om, care nu a avut nicio șansă de scăpare.

Soția a observat că întârzie si s-a intors după el in vie. Si a gasit bărbatul inconștient, vânat si cu semne de arsuri pe corp.

“Toata ziua am cules la vie impreuna. Muncea mult si era un om cum rar gasesti. Cand a vazut ca vine ploaia, m-a rugat sa merg acasa, pentru ca sunt operata la un picior. Dar m-am intors. Asa imi zicea inima. Nu a plouat tare. A fost o ploaie ca de vara. Dar a fulgerat. Un fulger a cazut chiar in fata mea. Puteam fi moarta si eu acum. Cand m-am intors, el era cazut sub nuc. Era negru. Am tras de el, nimic. Mi-am dat seama ca l-a lovit fulgerul. Si imediat a rasarit soarele. Nu imi vine sa cred ca mi-a murit omul. Dimineata a vorbit cu copiii la telefon. Era bucuros ca urma sa iasa la pensie de drept. Tocmai isi facuse actele. Nu stiu ce o sa ma fac fara el!”, a spus Maria Chivu.

In ciuda eforturilor medicilor de la SMURD, inima omului nu a mai pornit. Tot satul este șocat de cele întâmplate. Localnicii spun ca Zaharia Chivu era un om tare cuminte, era gospodar si abia aștepta să iasă la pensie. Avea o familie frumoasă și își iubea nespus nepotii. Cei patru copii se vor întoarce din Italia pentru a-si inmormanta părintele.

Bărbatul din Puiești care a murit, de asemenea lovit de fulger, avea 49 de ani și se afla cu oile, pe câmp.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: