Home / Administratie / 2.000 de sindicaliști amenință cu proteste, nemulțumiți de transferarea contribuțiilor sociale în sarcina angajaților

2.000 de sindicaliști amenință cu proteste, nemulțumiți de transferarea contribuțiilor sociale în sarcina angajaților

Aproape două mii de sindicaliști din județul nostru, afiliați Blocului Național Sindical (BNS), amenință cu proteste de amploare în fața Prefecturii Vaslui, dacă guvernul nu va renunța la intenția de a transfera contribuțiile sociale în sarcina exclusivă a angajaților. Oamenii spun că este momentul să reacționeze și că vor fi extrem de vocali.

Sindicaliștii vasluieni nu sunt de acord cu transferul contribuțiile sociale la angajat. Reprezentanții BNS Vaslui susțin că marea majoritate a salariaților nu are idee cum se calculează aceste contribuții.
”Ca urmare a acestei intenții declarate, BNS inițiază campania socială ”Nu experimentelor sociale pe români”. În acest fel, se dorește atragerea atenției asupra felului în care românii sunt subiecți pentru acest experiment ilogic, ce are consecințe foarte grave. Dorim să stopăm ca România să fie singura țară din lume în care contribuțiile sociale sunt aruncate doar asupra angajaților”, ne-a declarat vicepreședintele BNS Vaslui, Cornel Samoilă.

Până la manifestarea nemulțumirii în centrul municipiului reședință, sindicaliștii vor urma trei pași importanți. Primul este semnarea unei petiții online de către toți membrii afiliați. Al doilea pas va fi convocarea Comisiei de Dialog Social la Prefectura Vaslui, iar ultimul, extrem de important, exprimarea în scris de către parlamentarii județului a modului cum privesc intențiile guvernului de a transfera contribuțiile sociale în sarcina exclusivă a angajaților. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Brambureala declarațiilor de impunere pentru salubritate l-a făcut pe primarul Bârladului să vină cu lămuriri în fața presei

de Mihaela NICULESCU   În sfârșit, ...

Noua piață agroalimentară din Negrești ar putea fi terminată anul acesta

Primăria Negrești și-a propus ca în ...

Primăria Vaslui este decisă să apeleze la case de avocatură, pentru a apăra patrimoniul public

Primăria Vaslui este hotărâtă să lupte ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: