Home / Sanatate / Morga SJU emană mirosuri greu de suportat în întreg spitalul

Morga SJU emană mirosuri greu de suportat în întreg spitalul

Cadre medicale și pacienți de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui reclamă faptul că, de la morga unității sanitare, se răspândește în unitatea medicală un miros greu de suportat, din cauza lipsei unui sistem adecvat, separat, de aerisire.

Potrivit conducerii SJU Vaslui, clădirea în care funcționează morga a fost construită în urmă cu șase ani, fără ca proiectul să prevadă realizarea unui sistem separat de aerisire.

“Este o situație neplăcută, pe care atât cadrele medicale, cât și pacienții sau aparținătorii, ne-au reclamat-o în repetate rânduri. Este o greșeală de proiectare și de construcție. Pentru că morga nu are sistem separat de aerisire, mirosul se duce prin gura de aerisire direct în spital. Am încercat să obturăm această aerisire, dar nu este o soluție bună. Încercăm să remediem această situație”, a declarat ieri Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

Spitalul Județean Vaslui a fost recent reabilitat în cadrul unui proiect cu finanțare europeană în valoare de aproximativ 70 de milioane de lei.

Clădirea în care funcționează morga spitalului a fost construită în urmă cu șase ani, în cadrul unui proiect separat, finanțat de Banca Mondială. Pe lângă morgă, în clădirea respectivă mai funcționează blocul operator, laboratorul de anatomie patologică, bucătăria și spălătoria. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

de Mihaela NICULESCU   Hotărât ...

ULTIMA ORĂ! Pompierii bârlădeni au salvat o femeie de 80 de ani și au stins incendiul care cuprinsese un trailer

de Mihaela NICULESCU Două intervenții ...

Update! Accident cu șase victime la Sărățeni

Update: Accidentul produs în această ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: