Home / Social / Piesă bazată pe experiența de viață a tinerilor actori amatori, jucată chiar de ei în cadrul Zilelor Teatrului Tânăr

Piesă bazată pe experiența de viață a tinerilor actori amatori, jucată chiar de ei în cadrul Zilelor Teatrului Tânăr

Câțiva tineri actori amatori din Vaslui vor prezenta piesa „Încerc și tot în cerc”, realizată pe baza propriei lor experiențe de viață, în cadrul celei de-a doua ediții a Zilelor Teatrului Tânăr, eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) în perioada 22 – 24 septembrie.

Tinerii actori, în majoritate elevi, sunt coordonați de Sorin Poamă, absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București, originar din Vaslui, care, împreună cu Vera Ion, a organizat, în ultimii ani, în orașul natal, mai multe ateliere de teatru în cadrul proiectului „Scrie despre tine”. Aici, tineri învață să-și scrie, din propria experiență de viață, piesele în care vor juca.

„Povestea piesei de teatru care va fi prezentată are un specific și o relevanță anume, fiindcă a venit de la ei, din realitatea lor, din lumea lor, din lucrurile cu care ei se confruntă. Sunt alegeri importante pe care ei le au de făcut la această vârstă, de multe ori în timp foarte scurt și cu o presiune deloc constructivă din partea celor din jur. Au transpus acest lucru într-o piesă de teatru și sper ca publicul să aprecieze ceea ce au făcut acești tineri minunați pe care i-am găsit la Vaslui”, a declarat Sorin Poamă.

Directorul CJCPCT, Lucian Onciu, a subliniat că, prin astfel de evenimente, dorește să îi apropie pe tineri de actorie, dar să contribuie și la formarea unui public de teatru. „Sunt deja cinci ani de când Sorin vine și lucrează cu tineri din orașul nostru. Mi-a plăcut foarte mult această idee, fiindcă este predată o metodă prin care ei se descoperă pe sine, nu e un dresaj, așa cum se întâmplă în foarte multe școli de teatru. (…) Scopul nostru imediat este acela de a apropia de actorie, printr-o metodă bună, tinerii din Vaslui, iar dorința noastră pe termen lung este ca, atunci când vom avea la îndemână un centru cultural în Vaslui, să putem vorbi despre o trupă de teatru cu spectacole permanente”, a declarat Lucian Onciu. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

AJPIS Vaslui va plăti indemnizația de sprijin pentru micile afaceri afectate de criza COVID-19

Începând de astăzi, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspectie ...

Echipamente de protecție și materiale dezinfectante, donate Spitalului Huși de episcopie

Episcopia Hușilor a donat spitalului municipal din localitate cantități ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: