Home / Sanatate / 21 de nou-născuți au fost abandonați în spitale, de la începutul anului

21 de nou-născuți au fost abandonați în spitale, de la începutul anului

Un număr de 21 de copii din județul Vaslui au fost abandonați în acest an în spitale, imediat după naștere, au anunțat reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. Cei mai mulți copii au fost abandonați la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

“În 18 dintre cazuri, mamele au solicitat instituirea unor măsuri de protecție pentru copii, în timp ce pentru trei copii s-au întocmit procese verbale de constatare a părăsirii. 15 dintre copiii care au fost părăsiți imediat după naștere au fost dați în îngrijire unor asistenți maternali profesioniști, dar au fost și situații în care bebelușii au fost integrați în familia biologică lărgită. De asemenea, în unele cazuri copiii au fost internați în centre maternale sau în instituții de ocrotire pentru copii cu dizabilități”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Conform acesteia, față de anul trecut, numărul copiilor abandonați în spitale este în scădere. În cursul anului 2016, 49 de copii au fost părăsiți imediat după naștere. În 43 de cazuri mamele și-au anunțat intenția și au solicitat măsuri de protecție pentru copii, iar în șase situații femeile au fugit din spital imediat după ce au născut. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 700 de salariați ai SJU Vaslui își vor primi banii înapoi, reținuți din indemnizația de hrană

de Dănuț CIOBANU Salariații Spitalului ...

Feriți-vă de gripă! Optați pentru vaccinare!

În județul Vaslui nu s-a ...

Copil de 11 ani, rănit grav de calul familiei când încerca să-l bage în grajd

Un copil de 11 ani, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: