Home / Administratie / Mediul de afaceri vasluian, îngrijorat de modificările fiscale anunțate de Guvern

Mediul de afaceri vasluian, îngrijorat de modificările fiscale anunțate de Guvern

Mediul de afaceri vasluian se arată îngrijorat de modificările fiscale anunțate de Guvern, precum plata TVA de către firme într-un cont separat și obligativitatea plății contribuțiilor sociale direct de către angajat. Reprezentanții Asociației Patronale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii cred că aceste măsuri, ce ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie, vor destabiliza mediul de afaceri pe plan local.

Plata TVA de către firme într-un cont separat și plata contribuțiilor sociale, precum CAS și CASS, direct de către angajați ar putea destabiliza mediul de afaceri vasluian, cred reprezentanții asociațiilor patronale din județ. Aceste modificări fiscale anunțate de Guvern au fost ridicate de către oamenii de afaceri și dezbătute în cadrul Colegiului Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui. Reprezentanții IMM-urilor așteaptă cu înfrigurare cele două măsuri care vor avea efecte directe asupra agenților economici.

”Prin plata defalcată a TVA se ia din buzunarul firmelor a cincea parte din venituri. Pe lângă faptul că nu mai dispune de banii respectivi pentru funcționare, agentul economic trebuie să se confrunte și cu a doua problemă, cea a birocrației. Imaginați-vă că trebuie să-și deschidă conturi, să facă cerere, să aștepte acceptul vicepreședintelui ANAF și tot așa mai departe. Agentul economic trebuie să transpire, să tremure pentru banii lui, cu care este susținut bugetul acestei țări”, a declarat președintele Asociației Patronale a IMM, Ovidiu Copacinschi.

Potrivit analizelor financiare, se pare că peste 100.000 de firme vor dispărea odată cu aplicarea acestei măsuri. ”În loc să aibă grijă să țină găina să mai facă un ou, ei o omoră”, este convins Copacinschi.

În ceea ce privește plata contribuțiilor sociale direct de către angajat și nu de angajator, așa cum se întâmplă în prezent, reprezentanții patronatelor cred că, plin aplicarea acestei măsuri, se va mări povara pe oamenii de afaceri. ”Pune pe jar atât angajatul, căruia nu i se va mări salariul, așa cum fals se afirmă, cât și angajatorul, față de care se va mări povara fiscală. Credem că mediul de afaceri va fi destabilizat”, a conchis Ovidiu Copacinschi.

Patronatele nu au făcut o analiză, deocamdată, să vadă câte firme vor fi efectiv afectate la nivelul județului nostru. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cu ce se mai ocupă vasluienii în plină pandemie de coronavirus. Tânăr din Cozmești, reținut pentru braconaj și uz de armă

Un tânăr de doar 18 ani, din Cozmești, a ...

Peste 25 de hectare de vegetație uscată și stuf, mistuite de flăcări în comuna Oltenești

Nu mai puțin de 25 de hectare de vegetație ...

Tinerii fermieri din satele vasluiene sunt salvatorii produselor tradiționale

Produsele tradiționale continuă să fie în atenția fermierilor vasluieni. ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: