Home / Administratie / Atenție, cade tencuiala de pe fațada spitalului „Beldiman”!

Atenție, cade tencuiala de pe fațada spitalului „Beldiman”!

de Mihaela NICULESCU

Fațada Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad dă mari semne de „oboseală”. Lucru normal, pentru că în cei aproape 45 de ani de la darea în folosință a spitalului bârlădean nu au fost reabilitate niciodată corpurile A și B și implicit nu s-a intervenit cu nimic la fațadă.

Pentru că în weekendul trecut s-au deprins bucăți de tencuială din fațada corpurilor de la intrarea principală în spital, conducerea instituției a delimitat spațiul cu risc cu câteva cutii de carton, încercând astfel să atragă atenția trecătorilor asupra pericolului existent, fără însă a semnaliza și prin inscripții pericolul la care se expun aceștia. De asemenea, conducerea spitalului a interzis parcarea mașinilor în dreapta aleii de acces la spital. În cel mai scurt timp, angajații spitalului (doar doi muncitori), vor trebui să curețe tencuiala, astfel încât să nu pună în pericol viața celor care intră și ies din spital zilnic. Doar atât se poate face, pentru că reabilitarea corpurilor A și B este un vis prea frumos și nu se va realiza prea curând.

Primăria Bârlad a întocmit un proiect de reabilitate a corpurilor A și B, pe care l-a înaintat Ministerului Dezvoltării, pentru finanțare prin PNDL. Acesta nu a fost acceptat, pentru că, spune primarul, într-o adresă primită de la minister proiectele înaintate au fost respinse din lipsă de fonduri. Până când fațada va fi refăcută, rămâne doar ca providența să fie alături de bârlădeni, mai ales că am intrat în anotimpul ploios și în curând va veni și iarna.

Infiltrațiile care au afectat fațada celor două corpuri timp de patru decenii, cutremurele destul de dese și mari, au șubrezit cele două corpuri care nu au fost reabilitate, cum s-a întâmplat cu corpurile C, D și E. Primăria Bârlad nu are bani pentru această investiție.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bârlădenii vor fi feriți de insolație

Pasiunea pentru plantat dar și primele raze ale soarelui ...

CJ Vaslui va continua să investească în modernizarea spitalului raional din Anenii Noi

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean Vaslui va continua parteneriatul ...

Veste bună pentru comercianții vasluieni! Din toamnă vor fi relocați în două hale ale noului bazar

de Dănuț CIOBANU  Începând din toamna acestui an, comerciații ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: