Home / Administratie / Bârladul sub lupă – În continuare se parchează la întâmplare!

Bârladul sub lupă – În continuare se parchează la întâmplare!

E clar, unii șoferi bârlădeni au nevoie de oftalmolog sau de psiholog! Altfel nu se explică de ce preferă să fie sancționați decât să parcheze corect. Cum e posibil să parchezi oblic, îngrădind accesul în parcare al mașinilor celor care au un handicap? Răspunsul ar fi „din comoditate” și „pentru că parcarea era goală”.

Polițiștii locali întâlnesc des astfel de cazuri și sancționează șoferii nepăsători pentru parcare în loc nepermis. Cum Hotărârea de Consiliu nr. 22 / 2002 prevede cuantumuri destul de mici, de până la 300 de lei, 150 lei dacă amenda se plătește în 48 de ore, Poliția Locală invocă prevederile altei legi.

Bârlădenii care sesizează asemenea situații, de parcări în locuri nepermise, e bine să ne contacteze personal la sediul nostru sau telefonic la 0235 418 707. În acest fel putem fi operativi pentru că știți foarte bine, numărul polițiștilor locali pe o tură este foarte mic. Avem cadrul legal de a amenda șoferii care parchează în loc nepermis, și conform Legii 195 / 2002 aceștia primesc 4 puncte amendă, cu trei puncte de penalizare la permis. Este nevoie ca și comunitatea să ne sprijine, iar bârlădenii trebuie să înțeleagă că nu putem aplica amenzi în baza unor imagini sau fotografii surprinse cu aparatele bârlădenilor care imortalizează astfel de situații. Este nevoie de sesizare scrisă sau verbală”, ne-a declarat Constantin Olariu, directorul interimar al Poliției Locale Bârlad.

Acesta a mai precizat că problema șoferilor care nu țin cont de regulile de parcare va fi rezolvată la Bârlad abia după ce va fi analizat și aprobat în Consiliul Local un regulament care să fie aplicat cu strictețe și care să oblige din mers șoferii să nu mai abuzeze de domeniul public sau privat al orașului așa cum doresc. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

2 comments

  1. Domnule primar face-ti locuri de parcare publice si apoi face-ti lucri de parcare private ! eliberati locurile folosite ca garaje fara acte ! si care smecheri plates o taxa numita impozit pe garaj de 5 ron /luna.

  2. Daca stiti cine conduce aceasta masina ? acesta este un handicapat el, la cat e de gras si cata minte are.

x

Check Also

Avalanșă de persoane care conduceau pe drumurile publice fără de a avea permis de conducere

Polițiștii vasluieni cercetează mai multe ...

Bârladul, un imens show-room pentru samsarii de mașini, cu îngăduința autorităților locale

O plimbare de la un ...

Pentru bani europeni, județul Vaslui a demarat procedura pentru readerarea la „Euroregiunea Siret – Prut – Nistru”

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: