Google+
Home » Sport » Raul Vrabie a luat argintul la Crosul Loteriei Române. Și ceilalți atleți bârlădeni s-au descurcat bine la competiția de la București

Raul Vrabie a luat argintul la Crosul Loteriei Române. Și ceilalți atleți bârlădeni s-au descurcat bine la competiția de la București

Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad a participat cu patru sportivi duminică la Crosul Loteriei Naționale. Cel mai bun rezultat a fost obținut de Raul Vrabie, care a cucerit argintul. Alți doi bârlădeni au fost aproape de podium.

Raul Vrabie a urcat pe podium la finalul cursei de juniori (14 – 18 ani), fiind al doilea care a trecut linia de sosire la această categorie de vârstă. La seniori a ocupat locul 7. Pentru prestația sa a primit 500 lei.

La aceeași categorie a participat și Aura Blioju, care a terminat pe 4 la junioare și pe locul 6 la senioare, motiv pentru care a fost recompensată cu 200 lei de organizatori. Amândoi sunt pregătiți la CSS Bârlad de profesorul Lucian Bolgar.

Au mai participat la competiția de la București și doi sportivi bârlădeni pregătiți de profesorul Vlad Sîrbu. Aceștia au concurat la categoria copii (11 – 13 ani). Alexandru Goga, în vârstă de 12 ani, a terminat pe locul 4. Francesca Miron, în vârstă de 11 ani, a terminat pe locul 7.

A fost foarte greu pentru Francesca, abia a împlinit 11 ani și a alergat alături de copii de 13 ani, cu o pregătire mai bună dar și experiență mai mare de concurs. La vârsta aceasta un loc 7 pentru ea e foarte bun. A mai participat la competiții și a luat chiar locul 4 din 90 de sportivi la cros. Nu a ieșit pe podium dar e aproape. Are doar un an și jumătate de când se antrenează cu noi la club. Muncește mult mai mult, își dorește mult să urce pe podium și mă aștept să avem rezultate bune cu ea anul acesta”, a declarat pentru Est News Vlad Sîrbu, profesor de atletism la CSS Bârlad.

Următoarea cursă din calendarul oficial al Federației Române de Atletism la care vor participa atleții bârlădeni va fi pe 21 octombrie. Sportivii pregătiți de profesorul Lucian Bolgar vor lua startul atunci la Campionatul Național de Cros pentru Juniori, Tineret și Seniori, disputat la Craiova. Pe 15 noiembrie CSS Bârlad va trimite la crosul de la Brașov aproape 20 de sportivi, pregătiți de profesorul Vlad Sîrbu.

Peste 2.500 de alergători au participat la competiția organizată duminică. A fost cea de-a 20-a ediție a Crosului Loteriei Române, sub sloganul “Aleargă pentru sănătatea ta!”. Traficul rutier a fost restricționat pe traseul Piață Constituției-Bd. Unirii, până la intersecția cu strada Lucian Blaga, între orele 10:30 și 12:00.

Loteria Română a pus la bătaie 73 de premii în valoare totală de 30.300 de lei pentru această competiție. Au fost premiate, de asemenea, primele trei catedre de sport ale școlilor/liceelor cu cea mai numeroasă participare la cros. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: