Home / Social / Stagiunea teatrală 2017 – 2018 începe sâmbătă cu spectacolul “Woyzeck”, de Georg Büchner

Stagiunea teatrală 2017 – 2018 începe sâmbătă cu spectacolul “Woyzeck”, de Georg Büchner

Bârlădenii sunt așteptați sâmbătă la Teatrul “Victor Ion Popa” pentru a asista la spectacolul Woyzeck”, de Georg Büchner, prima piesă din stagiunea teatrală 2017 – 2018.

Din distribuție vor face parte Sorin Ghiorghe, Oana Florea, Cătălina Rusu, Cella Todică, Lucian Arhire, Bogdan Manolache, Alex Savu, Simon Salcă jr., George Sobolevschi. Regizor este Dorin Mihăilescu, scenografia este opera lui Sandu Maftei.

Piesa este o taină, un hățiș de întrebări ce scormonesc ființa umană. Un loc și un timp pentru mărturisirea noastră, a tuturor. Oamenii împotriva oamenilor, gânduri împotriva gândului, viață împotriva vieții, totul disperat de adânc, de laconic, de sfâșietor… Omul istoric și omul etern laolaltă. Luciditate și nebunie îngemănate. Instinct și rațiune torturate. Shakespeare și Brecht deopotrivă.
Într-un orășel nădușit de oameni, duhnind de nimicuri și speranțe, de derută și activitate, se repetă continuu, zi de zi, ceas de ceas, obsedant, chinuitor, aceleași fapte, aceleași reacții, aceleași senzații. Avem în față un scenariu, nenumărate variante ale lui, notate cifrat chiar de Büchner HI, H2, H3, H4, pentru a încerca aventura unui spectacol în care obsesia și conștiința se determină reciproc. Oamenii strigând libertatea și aclamând tirania, viscerali și meditativi, răi și buni deopotrivă, așa cum numai arta adevărată îi poate zămisli, ni se dezvăluie. Un oraș al lumii, un teatru al lumii, chinuitoare întrebări ale lumii. Într-un spațiu tescuit de viață mizeră și tulburătoare, cu spatele întors spre noi, cu găuri diforme ce ascund viermuiala și patima, orașul lui Woyzeck, construit din zeci de panouri ale tuturor spectacolelor moarte ce se descompun în magaziile teatrului, un decor din decoruri, un labirint al fundăturilor, în care umanitatea se arată liberă de orice prejudecăți. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: