Google+
Home » Invatamant » 145 de unități școlare din județ nu au autorizație de securitate la incendiu

145 de unități școlare din județ nu au autorizație de securitate la incendiu

Un număr de 145 de unități școlare din județ nu au autorizație de securitate în caz de incendiu, potrivit unui raport întocmit de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Vaslui.

 “Din totalul de 901 unități de învățământ din județul Vaslui, 607 nu fac obiectul avizării sau autorizării, iar 145 funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. În anul 2017, s-au acordat 42 de asistențe tehnice la instituțiile de învățământ și au fost efectuate 130 de controale. Conform legislației în vigoare, termenul pentru obținerea autorizațiilor s-a prelungit până pe data de 30 septembrie. Beneficiarii care depun până la această dată documentația pentru obținerea autorizației sau au proiecte în avizare pentru finanțare sunt exceptați de la aplicarea amenzilor ulterioare, dacă termenul de conformare nu depășește data de 31 decembrie”, a declarat ieri, într-o conferință de presă, Bogdan Apetrei, prim – adjunctul șefului ISU Vaslui.

Subprefectul județului Vaslui, Mircea Gologan, a precizat că sunt multe școli care sunt construite înainte de 1989 și care nu mai dețin documentațiile inițiale și autorizațiile pe baza cărora au funcționat. Aceste școli vor putea obține autorizațiile de securitate la incendiu pe baza unor relevee întocmite de specialiști, fără a mai fi necesare proiecte elaborate. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: