Google+
Home » Invatamant » Fonduri insuficiente pentru a asigura paza la școlile din satele vasluiene

Fonduri insuficiente pentru a asigura paza la școlile din satele vasluiene

Conducerea Instituției Prefectului Vaslui a organizat ieri o conferință de presă pe tema învățământului, prilejuită de deschiderea noului an școlar, la care au participat inclusiv reprezentanți ai structurilor Ministerului Administrației și Internelor. Lipsa pazei în unitățile școlare reprezintă una dintre principalele probleme din învățământul vasluian, în special la sate.

Potrivit inspectorului general Gabriela Plăcintă, în mediul rural este o situație deosebită deoarece nu pot fi angajați paznici. De asemenea deficitul în rândul polițiștilor este accentuat, iar autoritățile locale nu au fonduri pentru montarea de sisteme de supraveghere video.

“Suntem primii interesați să diminuăm efectele negative ale neasigurării pazei în școli. Nu sunt paznici în școli și nu avem cum să creștem spectaculos numărul angajaților, din cauza lipsei de norme. În mediul rural, în special, există un deficit de personal și în rândul polițiștilor, singura soluție fiind montarea de sisteme de supraveghere. S-au înregistrat progrese în ultimii ani, în sensul că s-a reuși montarea de sisteme de supraveghere video în 244 de unități. Ne dorim să intensificăm acest proces, dar nu putem fără sprijinul autorităților locale”, a declarat Gabriela Plăcintă, șefa Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Comandantul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, comisar șef Doru Panțiru, a afirmat că mai există probleme privind infracționalitatea școlară, predominând cea din incinta unităților de învățământ, însă, față de anii anteriori, fenomenul a cunoscut o scădere la nivelul județului Vaslui: “Avem încă probleme din acest punct de vedere. Predomină infracționalitatea în incinta unităților de învățământ, ceea ce înseamnă că încă mai este mult de lucru acolo. Cele mai multe infracțiuni înregistrate sunt cele de loviri și alte violențe și furt, autorii fiind în general elevi minori cu vârste între 12 și 17 ani. Am participat la întâlniri cu elevii, în cadrul lecțiilor deschise, prin poliția de proximitate și poliția de rutieră. Așteptăm o mai mare deschidere și mai mult sprijin din partea cadrelor didactice”. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: