Home / Social / Problema săptămânii: cum să urci un morman de lemne pe bloc, fără lift, macara sau trepte?

Problema săptămânii: cum să urci un morman de lemne pe bloc, fără lift, macara sau trepte?

Omul gospodar își face… stoc de lemne pentru la iarnă! Nu contează că stă la bloc, într-un apartament sau într-o garsonieră de cȃțiva metri pătrați, în care nu mai e loc să înghesui mobilă, darămite lemne!
Bȃrlădenii pe care drumurile îi poartă mai des pe Strada Vasile Pȃrvan (în zona Casei Sturdza) și-au dat seama, zilele trecute, că nu-i nevoie să stai la curte ca să te descurci cu o remorcă-două de lemne pentru iarnă, mai ales dacă pică moca! Există un loc de depozitare perfect, chiar dacă Domnul nu ne-a hărăzit pe toți cu gospodării pe pământ, cu magazii sau cu o anexă cât de mică. Nu e la subsol, nu e nici în uscătorul comun al scării (unde oricum nu mai încape niciun ac din cauza butoaielor cu varză murată ale ”șefului de scară”). Ați ghicit unde se află cel mai bun loc de depozitare, ferit de ochii curioșilor și ai hoților?
E sus, tocmai sus, pe bloc! Și ce dacă blocul în cauză n-are acoperiș sau mansardă?! E adevărat că vreo furtună năprasnică, așa cum a fost cea de săptămâna trecută în vestul țării, ar putea să ia pe sus sutele de scânduri și să le împrăștie în capul trecătorilor, dar să gândim pozitiv. Așa cum gândesc și acești gospodari de pe strada mai sus amintită, pe care vecinii i-au urmărit cu gura căscată cum s-au căznit să urce un morman de scânduri și surcele la 15 metri deasupra pămăntului, tocmai pe bloc, timp de două zile. Și nu oricum, așa că luați-vă notițe: dacă n-ai lift și nici condiție fizică să urci 5 metri cubi de lemne, cu brațele, pe scări, scripetele rămȃne cea mai bună soluție! Plus o funie și un sac. Improvizația e cheia succesului, iar dacă roata se învȃrte, o să iasă fum la iarnă! (Mara GRIGORIU)

 

About Simona Vasile

One comment

  1. pentru ca cetatenii nu se implica se intampla astfel de situatii , cum poti sa accepti ca locatar al blocului sa i deasupra ta 5 MC de lemne pe un acoperis care si asa e ca strecuratoarea si curge apa pe casa scarii , sau sa nu vorbim de un vant puternic ? Oare in competenta cui revine aceasta problema ?

x

Check Also

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

Acțiunea „Atenție la tren”!

Ieri, în intervalul orar 06.00 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: