Home / Justitie / S-a trezit și Jandarmeria Vaslui la două săptămâni după ce o elevă a fost bătută până la leșin în fața instituției

S-a trezit și Jandarmeria Vaslui la două săptămâni după ce o elevă a fost bătută până la leșin în fața instituției

Șefii Jandarmeriei Vaslui s-au trezit, la două săptămâni după ce o elevă a fost bătută până la leșin chiar în fața sediului instituției, să anunțe că, de fapt, ei au intervenit prompt și le-au ”săltat” pe cele două fete care ”se încăieraseră”, deși pe filmarea postată pe internet nu apare niciun jandarm. Agresoarea a fost sancționată cu avertisment și lăsată să plece acasă pe motiv că victima nu a făcut plângere. Poliția s-a sesizat abia a doua zi și a întocmit dosar penal pentru lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Detalii surprinzătoare ies la iveală în cazul elevei care a fost bătută până la leșin în fața Jandarmeriei Vaslui de către o tânără, fără ca vreun martor să intervină în aplanarea conflictului. La două săptămâni de la consumarea incidentului, șefii Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) ies cu o declarație surprinzătoare, afirmând că, de fapt, angajați ai instituției au ieșit în stradă și le-au ”ridicat” pe cele două protagoniste pe care apoi le-au condus în incinta unității, unde au fost luate la întrebări.

Am intervenit într-un minut. Erau două fete care s-au încăierat în stradă. Au fost conduse în sediul instituției și se intenționa întocmirea de acte premergătoare pentru infracțiune. Fetele, care erau verișoare, s-au împăcat și au plecat de acolo pentru că victima nu a vrut să facă plângere. S-a aplicat un avertisment doar pentru agresoare”, a explicat inspectorul șef al IJJ Vaslui, Gheorghiță Păvăloaiea.

Declarația șefului de la Jandarmeria Vaslui a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu presa a conducătorilor structurilor MAI de la nivelul județului Vaslui chiar pe tema violenței în școli și asupra elevilor, în general. Păvăloaiea a considerat că nu era necesar să mediatizeze agresiunea comisă asupra unei eleve, lovită cu pumnii și picioarele și apoi trântită la pământ, pe motiv că ”nu era un act de bravură al jandarmilor”, iar victima nu a făcut nicio plângere. Afirmațiile par surprinzătoare, în contextul în care pe înregistrarea video de câteva zeci de secunde nu se vede niciun jandarm care să aplaneze conflictul. De fapt, cei care au intervenit au fost niște muncitori care lucrau la refacerea trotuarului din fața IJJ Vaslui.

A doua zi, după ce imaginile au devenit virale, s-au implicat și reprezentanții Poliției, care le-au identificat pe cele două fete. Ulterior, au considerat că este necesar să întocmească și dosar penal pe numele agresoarei, o tânără de 18 ani, pentru lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice, ceea ce nu făcuseră jandarmii cu o zi în urmă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 17.000 de țigarete de contrabandă, descoperite ascunse în două uși metalice dintr-un autocar, în Vama Albița

Peste 17.000 de țigarete de contrabandă, care urmau a ...

57 de litri de alcool și peste 150 pachete cu țigări de contrabandă, descoperite în Drânceni într-un autocar de Republica Moldova

Nu mai puțin de 57 de litri de băuturi ...

Tânără descoperită de jandarmi cu 400 de euro falși la o casă de schimb valutar din Huși

O tânără de 24 de ani, din Stănilești, a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: