Home / Justitie / Acte false descoperite la Vama Albița

Acte false descoperite la Vama Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița cercetează doi bărbați din Republica Moldova asupra cărora au fost descoperite, la controlul de frontieră, documente false, un permis de conducere, respectiv un certificat de înmatriculare.

Adrian E, cetățean din Republica Moldova, a vrut să intre în țară marți la volanul unui microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Republica Moldova. La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de înmatriculare prezentat la control pentru microbuzul în cauză, lucrătorii vamali au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total. Cu privire la cele constatate, bărbatul în vârstă de 35 de ani a declarat că nu are cunoștință despre faptul că certificatul de înmatriculare prezentat la control este fals sau falsificat. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals.

O oră mai târziu, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în țară, ca pasager într-un autocar marca Scania, înmatriculat în Republica Moldova, cetățeanul din Republica Moldova Dumitru P., în vârstă de 20 de ani. În baza analizei de risc efectuate în fals de documente, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autovehiculului și pasagerilor, ocazie cu care, echipa comună de control formată polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit în buzunarul interior al hainei bărbatului un permis de conducere cu înesmnele autorităților moldovene, eliberat pe numele unui alt cetățean moldovean. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucrătorii noștri au efectuat verificări suplimentare și au constatat că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total. În legătură cu cele constatate, Dumitru P. a declarat că în autogara din municipiul Chișinău a fost rugat de o persoană necunoscută de sex masculin să transporte respectivul document în Portugalia, unde trebuia să-l predea proprietarului, care îi achita contravaloarea biletului de autocar, pentru acest serviciu. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință că documentul este fals ori falsificat. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 2,6 milioane de persoane au tranzitat Vama Albița în primele nouă luni din 2019

În primele nouă luni ale ...

Polițist vasluian arestat pentru corupție

Astăzi, ofițerii de poliție judiciară ...

Sancțiuni de 51.000 de lei agenților economici din Bârlad

Polițiștii de investigare a criminalității ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: