Google+
Home » Sport » Atletismul, un sport pentru copiii bârlădeni. CSS Bârlad organizează sâmbătă selecții

Atletismul, un sport pentru copiii bârlădeni. CSS Bârlad organizează sâmbătă selecții

Clubul Sportiv Școlar organizează sâmbătă, de la ora 9.00, înscrieri la secția atletism pentru fete și băieți cu vârsta de 9 – 14 ani (născuți între anii 2003 – 2009). Antrenamentele sunt gratuite. Pentru relații pot fi contactați profesorii Vlad Sîrbu, la telefon 0754 631 622 și Lucian Bolgar, la telefon 0742 135 432.

Îi așteptăm pe bârlădeni sâmbătă pentru a transforma antrenamentul fizic și pregătirea sportivă în cel mai așteptat moment al săptămânii celor mici. Noi suntem mereu atenți ca structura antrenamentelor să fie variată și interesantă. Avem grijă să le transformăm pe toate într-un joc care să-l încânte pe cel mic. Astfel niciodată nu i se va părea că a obosit, ci doar că s-a distrat grozav. După aproape o lună de muncă cei mai buni vor merge și la o competiție, la un cros”, a declarat pentru Est News Vlad Sîrbu, profesor de atletism la CSS Bârlad.

Practicat în aer liber sau în sală, atletismul este unul din cele mai populare din lume. Reprezintă pregătirea de bază pentru majoritatea sporturilor, pentru că, în primul rând, atletismul îl învață pe cel care îl pune în aplicare modul corect de alergare, cum să prindă viteză și cum să devină rezistent.

Practicând atletism, copilul tău va ști cum să depășească obstacole, să sară în lungime, în înălțime și cum sa arunce cât mai departe obiecte. Aceste lucruri se regăsesc în majoritatea sporturilor, acesta fiind motivul pentru care fotbaliștii, tenismenii, baschetbaliștii și alți sportivi vin la cluburile de atletism pentru a face pregătire fizică.
Poate fi practicat încă de la cele mai mici vârste, iar acest lucru favorizează o mai bună exersare a grupelor musculare implicate în acest sport, ceea ce oferă rezistență organismului. În categoria atletismului intră o serie de probe: alergări, sărituri și aruncări sau probe combinate.

Acest sport dezvoltă copilul atât din punct de vedere fizic, cât și psihologic, oferindu-i sănătate fizică și mentală. Din punct de vedere fizic, atletismul este cel mai complet sport, accelerând creșterea și ajutând la dezvoltarea armonioasă a corpului dar și a coordonării mișcărilor. Psihologic, aduce avantajul de a fi în competiție cu tine însuți (de a-ți îmbunătăți timpii) și nu cu ceilalți – trăsătură valoroasă în lumea hipercompetitivă în care trăiesc copii noștri.

Sportul încurajează disciplina,o condiție importantă a succesului, iar copilul are ocazia sa învețe acest lucru din propria experiență. În plus, este învățat și despre corectitudine și competiție. Familiarizarea cu situațiile de concurs îl ajută să își controleze emoțiile, un pas important către maturizarea emoțională. Activitățile fizice intense presupun un nivel ridicat de atenție, la fel că cele intelectuale, ducând la creșterea puterii de concentrare.

Atletismul încurajează un stil de viață sănătos. Pentru a practica acest sport, copilul va avea nevoie de o alimentație sănătoasă și de un program de odihnă adecvat. În plus, atletismul nu este un sport scump. E nevoie doar de un trening și o pereche bună de adidași. (George PROCA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: