Home / Sanatate / Campanie de donare de sânge, joi, la Huși

Campanie de donare de sânge, joi, la Huși

La inițiativa polițiștilor de frontieră din județul Vaslui, cu sprijinul Protopopiatului Episcopiei Hușilor și a structurilor Ministerului Afacerilor Interne care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Huși, joi, începând cu ora 09.00, la sediul Protopopiatului Episcopiei Hușilor, situat în municipiul Huși, se va desfășura o campanie umanitară de donare de sânge.

Activitatea este posibilă prin prezența Laboratorului mobil din cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului Iași. Capacitatea de recoltare a acestuia este de cel puțin 70 persoane.

Hușenii cu spirit civic sunt așteptați alături de personalul structurilor M.A.I. care își desfășoară activitatea în municipiul Huși pentru a dona sânge. Pentru asta trebuie să aibă între 18 – 50 de ani, bărbații să aibă o greutate de minim 65 kg și femeile minim 60 kg. De asemenea trebuie să fie sănătoși, fără antecedente de hipertensiune arterială, angină pectorală, hipotensiune arterială, diabet zaharat, sindrom febril, să nu se afle sub tratament medicamentos, epilepsie, boli psihice, transfuzii în antecedente, neoplasm, pierderi de cunoștință, intervenții chirurgicale recente.

Cum ne pregătim pentru donare

Cei care vor să doneze trebuie să nu fi consume alcool și grăsimi în ultimele 24 de ore și să se fi odihnit în ultimele 8 ore. În ziua donării (înainte) se poate consuma un ceai dulce, o cafea, covrigi, dulceață, miere de albine. Nu se fumează înainte de donare și după donare (o oră). Donatorul trebuie să prezinte cartea de identitate sau pașaportul.

Ce drepturi are donatorul de sânge

În conformitate cu Ordinul Ministerului Muncii fiecare donator primește tichete de masă în valoare de 66.99 RON și o adeverință de scutire a donatorului, care nu se mai prezintă la serviciu în ziua donării. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

EXCLUSIV Revoltă la ”Beldiman”: asistentele de la Terapie Intensivă, obligate să facă transfuzii fără a avea specializare. Medicul anestezist Gaibu și-a dat demisia!

de Simona MIHĂILĂ Incalificabil! Viața ...

Care transparență? Medici ai spitalului bârlădean care au uitat să-și publice declarațiile de avere și interese

Deși este lege, unii angajați ...

CJAS Vaslui a modificat contractele cu furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale

Casa Județeană de Asigurari de ...

%d blogeri au apreciat: